Ionuț Pavel, impresarul lui Benone Sinulescu, spune din ce motiv a murit artistul 

Ionuț Pavel, impresarul lui Benone Sinulescu, spune din ce motiv a murit artistul
Data publicarii: 18 Noiembrie 2021
Data actualizare: 18 Noiembrie 2021
Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 de ani, în locuința sa din comuna buzoiană Siriu. 

La începutul verii, interpretul de muzică populară a stat internat într-o clinică de îngrijiri paliative din Arad, din cauza unei pneumonii care s-a agravat pe fondul altor probleme de sănătate. Se pare că ar fi refuzat internarea în spital de teama Covid-19. 

Ionuț Pavel, impresarul artistului, a vorbit îndurerat La Măruță:

"Din păcate, a făcut o pneumonie de absorbție, aceasta a fost problema, pneumonia s-a dezvoltat și în patru zile uitați unde s-a ajuns. Trebuia să facă operație, a stat mult la pat. Era vaccinat, pneumonia nu are de-a face cu Covid, să nu se facă speculații. La vârsta lui și faptul că a stat în pat mult timp, a dezvoltat infecții. Doctorii știu mai bine, o să aflăm, dar cu ce ne va mai ajuta? Nu mă înțelegeam așa bine cu familia, așa că nu am vorbit, aș dori din tot sufletul să fie din nou vară și să putem face ceva; era un om ales de Dumnezeu."

În vara acestui an, impresarul a trimis o scrisoare deschisă către presă: 

“Scrisoarea aceasta este un strigăt de ajutor pentru salvarea vieții, dacă mai este posibil, a unui om al cărui nume este similar cu excelența în folclorul românesc, Benone Sinulescu.

Numele meu este Ionuț Pavel și în ultimii 7 ani am fost impresarul marelui nostru artist.

Împreună cu mai mulți prieteni ai artistului, doresc să vă aduc la cunoștință faptul că în clipa aceasta Benone Sinulescu se află într-o stare foarte gravă și se stinge fără un ajutor de specialitate într-o clinică de îngrijiri paleative din localitatea Vladimirescu, de lângă Arad.

Cum s-a ajuns la această situație? Starea artistului a început să degenereze în urmă cu un an și anumite semne spuneau că este nevoie urgentă de un consult al unui specialist și o îngrijire de specialitate. Rămas izolat pe perioada pandemie, Nea Beni nu a avut acces la specialistul care poate ar fi ajutat mult la recuperarea sa medicală.

Când în sfârșit, aflat într-o stare gravă, a fost dus la unul dintre cei mai buni medici de specialitate din Timişoara, care a tras un semnal de alarmă şi a spus că Benone Sinulescu trebuia operat urgent din cauza înfundării arterei carotide şi care totodată a cerut schimbarea medicației pe care artistul o primea în acel moment.

După schimbarea medicației, starea lui Nea Beni părea că se poate îmbunătăți, dar nu a fost decât o mică perioadă de tranziție. Deși tensiunea îi crescuse foarte mult (valori ale tensiunii si de 20 cu 10), persoanele din jurul său nu au crezut că se poate întâmpla ceva mai rău, dar s-au înșelat.

Nea Beni a fost găsit joi inconștient, căzut în casă. Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă „momentul de final” al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile.

Vreau să vă rog pe dumneavoastră, ziariștii, care atunci când vă uniți puteți muta munții din loc pentru salvarea unei vieți, ajutați-ne să îl salvăm pe Nea Beni!."

FOTO: CAPTURĂ LA MĂRUȚĂVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies