Mariana Fica: află secretul unei campioane care îmbină munca de zi cu zi cu premiile sportive

Citeste mai mult despre: Mariana Fica, interviu, La Maruta,
Data publicarii: 25 Februarie 2022
Data actualizare: 25 Februarie 2022
Mariana Fica are 28 ani, este din Târgu Jiu, dar locuiește în Bucuresti de 10 ani și are o viață de campioană. La propriu! Cu peste 120 de medalii!
La 5 ani, tatăl ei a dus-o la gimnastică, a practicat acest sport 6 ani apoi s-a apucat de atletism. Tocmai de aceea, face atletism de 19 ani, iar în paralel lucrează  în recuperare medicală ca și kinetoterapeut;
 
În primul an de juniorat la atletism, Mariana a avut cel mai bun rezultat din țară și a fost Campioană Națională la proba 800 de metri. De când a venit în București, pentru a putea să muncească în paralel, s-a apucat de proba 400 de metri.
 În tot ce a făcut, s-a dovedit o campioană: în 2012 s-a apucat de Facultatea de Kinetoterapie. Dimineață făcea antrenamente, apoi mergea la cursuri la facultate, iar la amiază făcea voluntariat la o clinică. Tot ce a câștigat din sport și din concursuri a investit în cursuri de recuperare medicală.
 
Azi, Mariana face parte din lotul național de seniori, proba 400 de metri garduri. A luat locurile 2,3,4 la campionatul național, dar cel mai notabil i se pare un loc 4 deoarece atunci când a participat era accidentată. Și chiar în această duminică, pe 26 februarie, participă la un campionat național.
 
Află secretul unei campioane din VIDEO-ul atașat


FOTO: MARIANA FICA
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies