Sfaturi pentru masa de Crăciun de la doctor Mihail! Cât și cum mâncăm ca să nu ne simțim rău

Citeste mai mult despre: Mihail Pautov, indigestie, masa de Craciun,
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 24 Decembrie 2020
Data actualizare: 24 Decembrie 2020
În Ajunul Crăciunului, medicul Mihail Pautov a fost prezent în platoul emisiunii “La Măruță”. Doctorul a atras atenția asupra unui obicei des întâlnit la români în perioada Sărbătorilor de iarnă.

În fiecare an, sute de români ajung la urgențe după mesele copioase de Crăciun. Medicul Mihail Pautov i-a sfătuit pe gurmanzi ca anul acesta să fie cumpătați, având în vedere contextul epidemiologic actual și spitalele suprasaturate din întreaga țară. 

“Dacă mănânci mult și ți se face rău o să ajungi într-o cameră de triaj, o să fii testat și o să aștepți lângă alți pacienți care nu știu ce au”, a spus medicul. Acesta a venit și cu câteva sfaturi pentru a combate indigestia care apare  după mesele îmbelșugate. 

“Indigestia asta apare în combinație cu multe tipuri de mâncare amestecate cu alcool. Și ce avem pe masa de Crăciun? Avem de regulă alcool. Avem vinul ăla de țară care se pune pe masă. Hai să nu-l mai punem pe masă, să-l punem jos (...) și când avem nevoie umplem paharul cu apă. Deci, ne hidratăm. Când ne-am așezat la masă am băut un pahar de apă și nu o să mai avem aceeași poftă de mâncare. Nu o să mai exagerăm cu mâncarea. De multe ori, corpul încurcă deshidratarea și senzația de sete cu senzația de foame. Corpul îți spune că trebuie să bagi ceva în gură și tu nu știi că este apă”, a mai spus doctorul. 

În ediția din Ajun, Mihail Pautov le-a făcut cunoștință telespectatorilor și cu mama sa. Mai multe sfaturi utile de la medicul Pautov, dar și reteța specială de biscuiți a mamei sale în videoclipul VIDEO de mai sus
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies