Sidia Sissoko, o adevarata concurenta pentru cei mai tari chefi! Afla ce a reusit sa faca concurentul

Sidia Sissoko, o adevarata concurenta pentru cei mai tari chefi! Afla ce a reusit sa faca concurentul
Citeste mai mult despre: Sidia Sissoko, concurent, MasterChef,
Data publicarii: 21 Iulie 2012
Data actualizare: 21 Iulie 2012
Dupa terminarea emisiunii “MasterChef”, Sisso, cum ii spun prietenii, s-a inscris la o scoala de bucatari pe care a absolvit-o cu 10, dupa care, hotarat din fire, a urmat si cursuri de chef, finalizate cu un examen pe care l-a trecut cu brio, tot cu nota maxima. “Cursurile de bucatar chef m-au ajutat sa cunosc normele de securitate, partea de administrare financiara, sanitara, coordonare personal intr-o bucatarie profesionista”, spune acesta.

Dupa ce ti-ai luat diploma de bucatar, ai mers mai departe si ai obtinut-o si pe cea de chef. Ambele cu 10. In ce au constat cursurile?
Cursurile de bucatar chef m-au ajutat sa cunosc normele de securitate, partea de administrare financiara, sanitara, coordonare personal, s.a. m. d., intr-o bucatarie profesionista. In cadrul scolii am avut ca indrumatori oameni competenti, de la care am avut multe de invatat.

Cum a fost la examen? Ce ai gatit? Pe ce preparate ai mizat?
Examenul de absolvire a fost solicitant, cu un grad de dificultate mult mai ridicat decat cel de bucatari. Am abordat acest examen cu toata seriozitatea, lucru care se reflecta in rezultatul obtinut. 10!!! Pe langa proba scrisa si cea orala am avut de preparat si prezentat un antreu, un fel de baza si un desert. La antreu am gatit castravete umplut cu mousse de somon afumat si creveti marinati in miere si lamaie pe felie de piersica, prezentati pe foaie de andiva. Ca fel de baza am prezentat muschiulet de porc gatit prin metoda 'sous-vide' cu sos de branzeturi frantuzesti (brie, camembert, roquefort), iar la desert am mizat pe tarta cu mousse au chocolat.

Ai avut emotii? Cum te-a incurajat sotia ta?

Trebuie sa recunosc ca am scapat de emotiile cu care m-ati cunoscut. Reusesc, dupa participatea la Masterchef, sa imi gestionez mult mai bine modul in care imi exprim trairile, de exemplu mainile mele nu imi mai fac surpriza sa nu ma asculte. Ca intotdeauna, Rodica este alaturi de mine si ma incurajaza sa imi urmez pasiunea.

Acum ca ai diploma inseamna ca te poti angaja oricand intr-un restauarnt, asa e? Ai primit oferte in acest sens?
Am primit mai multe oferte de angajare inca de la terminarea emisiunii MasterChef. Acum, dupa absolvire, ma simt pregatit sa conduc o bucatarie profesionista, acesta fiind si motivul pentru care am declinat ofertele anterioare.

Dar la evenimente culinare participi?
Am participat la evenimente atat in tara cat si in Bucuresti. Spre bucuria mea, acestea au avut un real succes.

Ce gatesti acasa? Ce le place copiilor tai cel mai mult sa manance?

Acasa continuu sa gatesc orice fel de mancare pe care mi-l solicita Rodica si copiii, clientii mei cei mai fideli. Cei mici prefera supele crema, preparatele din carne si bineinteles dulciurile.

Te gandeai vreodata ca viata ta se va schimba astfel? Ce inseamna MasterChef pentru tine?
Nu, nu mi-am imaginat niciodata ca pornind pe acest drum voi deveni bucatar chef cu acte in regula. Aceasta se datoreaza fara echivoc participarii mele la MasterChef. Simt ca am acum incredere in potentialul meu pe care il subestimam inainte. Participarea la emisiune m-a ajutat sa ma analizez obiectiv si sa ma apreciez. Nu in ultimul rand, am castigat prieteni, in special  finalista Mimi,  D'Artagnan si Bogdan Alexandrescu. Dintre jurati am o legatura stransa cu Florin Dumitrescu, ale carui calitati umane si profesionale le stimez si apreciez. Florin continua, cu deschiderea caracteristica, sa ma sfatuiasca si sa ma indrume in domeniul gastronomic.

Ce planuri ai pentru vara asta? Pleci in vacanta? Daca da, unde?

In vara aceasta sper ca aventura sa continue cu aceleasi trairi intense si surprize placute si sa imi gasesc LOCUL in lumea gastronomiei. Nu ne-am planuit vacanta. Noi suntem genul de oameni spontani, care se hotarasc de azi pe maine: mare, munte, vom vedea!

Cu care dintre fostii concurenti de la MasterChef ai mai avut ocazia sa gatesti dupa concurs? Si ce anume?

La ultimul eveniment la care am participat, in Bucuresti, am gatit alaturi de Mimi. A fost un eveniment culinar delicios. Subscriu si participantii. Printre preparatele prezentate am gatit supa crema vichyssoise, para fiarta in vin rose cu ille flotante de menta si, celebra de acum, 'buleta in fum' pe care noi am inventat-o.

 




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!