Ambrozia, pericolul toamnei! Află cum putem preveni sau trata alergiile

Autor: Alina Popa
Data publicarii: 01 Septembrie 2021
Data actualizare: 01 Septembrie 2021
Alergia la ambrozie apare la finalul lunii august și începutul lunii septembrie, iar buruiana le face în fiecare an viața un calvar românilor. 

Polenul plantei reprezintă principala sursă a rinitelor alergice și a astmului. Medicul primar alergolog Brândușa Petruțescu a fost prezent în emisiunea Vorbește lumea, unde a oferit sfaturi utile pentru cei care suferă de alergii.

Medicul a vorbit despre simptomele alergiei și despre felul în care aceasta se poate trata. 

“La început, simptomele pot să mimeze o răceală comună: nas înfundat, nas care curge, strănut, mâncârime la ochi... dar simptomele persistă mai mult de două săptămâni, cât poate dura maxim o răceală comună, și se tot repetă în aceeași perioadă a anului. De asemenea, pot să apară și crize de sufocare. Chiar crize de astm, care apar rapid la contactul cu alergenul din aer. Polenul, din păcate, este peste tot și intră pe geam în casă și ne invadează căile respiratorii”, a explicat medicul. 

O aplicație le vine în ajutor celor care suferă din pricina ambroziei. Cu ajutorul ei putem repera zonele în care se găsește mai multă ambrozie și totodată aflăm și calitatea aerului.

Vezi cum funcționează aplicația în materialul VIDEO de mai SUS
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!