Ce trebuie să știm despre promoțiile de Black Friday. Sfaturi pentru a nu fi victima înșelătoriilor online 

Autor: Cristina Tapu
Data publicarii: 25 Octombrie 2021
Data actualizare: 25 Octombrie 2021
Promoțiile de Black Friday vor începe în curând, iar oamenii sunt nerăbdători să profite de reducerile existente în magazine și pe site-urile online. Invitat în platoul emisiunii Vorbește lumea, specialistul dezvăluie care sunt elementele pe care trebuie să le ia orcine în seamă pentru a nu fi victima înșelătoriilor online. 

Iată o parte dintre sfaturile de care trebuie să ținem cont dacă dorim să achiziționăm produse de Black Friday 

  • Orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință. Acesta reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus.
  • Pentru a nu avea surprize, verifică dacă prețul produsului dorit include TVA, dacă aveți inclusă și livrarea sau cât costă aceasta.
  • Cumpărați din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoașteți sau pe care le-ați folosit şi verificați rating-ul vânzătorilor de pe site-urile de comerţ online.
  • Evitați comercianții care nu afișează date de contact complete (adresă, telefon, CUI etc.) și care se rezumă la o simplă adresă de email. Mare atenție și la cei care au o pagină de web cu greșeli gramaticale, de ortografie sau cu rezoluție mică.
  • Mulți comercianți online vă cer aprobare pentru a stoca informațiile voastre de plată, astfel încât la următoarea comandă / plată să nu mai reintroduceți datele
  • ANPC mai atrage atenția că, din momentul în care ai primit produsul comandat pe internet, ai dreptul de a denunța contractul. Mai exact, ai la dispoziție 14 zile pentru a-l returna, dacă nu ești mulțumit de el. VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies