Cum deosebim Omicron de gripă și de alte infecții cu Sars-CoV-2? Ce spune doctorul Adrian Marinescu?

Citeste mai mult despre: dr Adrian Marinescu, Omicron, simptome,
Data publicarii: 18 Ianuarie 2022
Data actualizare: 18 Ianuarie 2022
Tulpina Omicron a virusului Sars-Cov-2 ia amploare în România, este deja predominantă în București și în Cluj, așa că românii sunt tot mai interesați de simptomatologie și de evoluția acesteia.   

Doctorul Adrian Marinescu a povestit la Vorbește lumea despre acest virus și despre simptomele acestuia. Potrivit medicului, cazurile cu infecție Omicron sunt forme mai ușoare ale infecției cu coronavirus, cel puțin până acum, iar ca simptome principale apar:

-febră;

- dureri musculare;

- durerei de cap;

Un pacient nu poate face clar diferența dintre gripă, infecție cu Omicron sau cu Delta, dar acest lucru poate să fie stabilit în urma testării și a screening-ului care arată, prin secvențiere, dacă e vorba de Delta sau de altceva. 

Virusul se poate lua în continuare mai ușor în încăperile care nu sunt bine aerisite și în cazuri în care nu este purtată masca. 


Potrvit informațiilor publicate pe site-ul MAI, în ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 16.760 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 8.642 mai mult decât în ziua anterioară.

1.697 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

FOTO: SHUTTERSTOCK/ CAPTURĂ EMISIUNE
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies