Cum putem depăși anxietatea și atacul de panică? Emily Burghelea: "Trei zile am fost terminată"

Cum putem depăși anxietatea și atacul de panică? Emily Burghelea: Trei zile am fost terminată
Data publicarii: 21 Iulie 2022
Data actualizare: 21 Iulie 2022
La Vorbește lumea, psihoterapeutul Cristina Trepcea a discutat despre atacul de panică și a dat și câteva soluții care pot să țină sub control anxietatea.   

În VIDEO-ul atașat puteți afla definiții date atacului de panică, dar și anxietății, dar și câteva soluții propuse de psihoterapeut.

Pottivit Cristinei Trepcea "este foarte important ca atunci când ai un atac de panică, să știi ce ți se întâmplă și să îi dai un nume, episod anxios sau atac de panică. Să știi că nici nu mori, nici nu se întâmplă nimic. (...) Cel mai periculos e că noi ne speriem de frică. E foarte important să ne liniștim. Ideal e ca fiecare persoană să aibă o practică de liniștire. Ideal e să închidem ochii și să respirăm.(...) În toate tehnicile spirituale sunt tehnici de respirație. Respiri în patru timpi de exemplu. Inspiri în patru timpi, menții apnee în patru timpi, stai cu plămânii goi în patru timpi. Și vizulizezi un pătrat, îți pui atenția și energia acolo. (...) Un alt mod e să ne ducem într-un moment în care am fost bine.  "

Emily Burghelea și-a amintit de o perioadă de după ce a născut în care s-a confruntat cu ceea ce psihoterapeutul crede că a fost un episod anxios:

"Trei zile am fost terminată. Fetelor, știți cum eram? Am trecut prin asta cu ajutorul psihologului și a soțului meu." 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies