Dana Săvuică, despre provocările de la menopauză: “Reacțiile și simptomele sunt diferite”

Citeste mai mult despre: Dana Savuica, menopauza, simptome menopauza,
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 26 Aprilie 2022
Data actualizare: 26 Aprilie 2022
Dana Săvuică a fost prezentă în platoul Vorbește lumea, acolo unde a abordat un subiect sensibil pentru femei. Vedeta a vorbit despre manifestările menopauzei. 

“Menopauza ține de fiecare femeie în parte. Reacțiile sunt diferite, simptomele sunt diferite și mai ales reacțiile psihice. Într-adevăr e un șoc atunci când apare menopauza, dar noi suntem atât de concentrate la ceea ce se întâmplă în viața noastră de zi cu zi, încât nu simțim simptomele de perimenopauză. Atenție, menopauza are două faze: perimenopauza și postmenopauza. La perimenopauză avem acele simptome care se instalează încet-încet și apar și cu doi ani înaintea menopauzei. (...) Din păcate, studiile arată că menopauza se instalează de timpuriu acum. Dacă atunci când eram eu adolescentă se vorbea de menopauză la femeia aceea trecută de 50, 60 de ani, acum există femei care și la 40 de ani pot intra la menopauză. Este și o chestie genetică, dar ține și de factori externi precum: starea psihică, emoțională, oboseală, stres etc. De exemplu, eu am simțit prima dată schimbarea texturii pielii mele. La 47 de ani, am început să am primele simptome”, a povestit vedeta. 

Dana Săvuică (52 de ani) le-a împărtășit femeilor din experiența ei și le-a sfătuit să fie atente la primele semnale și să meargă la dermatolog, endocrinolog și ginecolog. “Măcar la acești trei doctori. Ei te pot învăța și îndruma cum să-ți înțelegi propriul corp”, a declarat vedeta. 

Mai multe detalii în materialul VIDEO de mai sus
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies