Elevii, propuneri pentru reînceperea școlilor. Ce spune președintele Consiliului Național al Elevilor

Autor: Alina Popa
Data publicarii: 05 Noiembrie 2021
Data actualizare: 05 Noiembrie 2021
Ministrul Educației a anunțat la sfârșitul săptămânii că școala va începe luni, pe 8 noiembrie, cu prezență fizică. Detaliile și regulile urmează să fie anunțate în cursul zilei de azi, după consultări cu Ministerul Sănătății.

Între timp, Consiliul Național al Elevilor a solicitat Ministerului Educației și autorităților competente din domeniul sanitar să convoace la dialog toate părțile interesate.

Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor, a intrat în direct prin Skype la emisiunea Vorbește lumea. 

“Ne dorim ca școlile să rămână deschise cât mai multă vreme. Știm cu toții că școala online, din păcate, nu este în niciun caz un înlocuitor sau o alternativă a școlii față în față de lungă durată. Motiv pentru care am solicitat descentralizarea, astfel încât fiecare școală să decidă pentru ea însăși, în ce scenariu să se încadreze. Pornind de la înfrastructura de care dispune, la resursa umană, la testare, la vaccinare”, a explicat tânărul.

"Noi am alege scenariul fizic, dar în condiții de maximă siguranță. Pentru că știm cu toții că în doi ani de zile nu s-a făcut nimic pentru ca școala online să devină cu adevărat o alternativă pentru învățământul față în față”, a mai adăugat Silviu Morcan. 

Mai multe declarații în materialul VIDEO de mai sus
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies