Alex Stan, despre noua competitie culinara de la ProTV. "Bake Off Romania", din 29 februarie

Alex Stan, despre noua competitie culinara de la ProTV. Bake Off Romania , din 29 februarie
Citeste mai mult despre: Bake Off Romania, Bake Off, ProTV, www.protv.ro,
Data publicarii: 20 Februarie 2016
Data actualizare: 26 Februarie 2016
Din 29 februarie, de la 20:30, la PRO TV, Bake Off Romania porneste cuptoarele pentru cea mai dulce competitie culinara! Telespectatorii vor avea parte de multe surprize, vor descoperi retete inedite si vor vedea cum un produs banal se poate transforma prin creativitate intr-o opera delicioasa.

In Romania, cofetaria nu a fost un domeniu foarte dezvoltat. Multi ani cofetariile au avut aceleasi prajituri clasice, fara complexitate atat din punct de vedere gust cat si texturi. In ultimii ani, acest domeniu a inceput sa se dezvolte cu pasi mici, dar siguri, adoptand influente internationale. 

Alex Stan este de parere ca: "in anii ‘90 cofetaria, in Romania, era destul de simpla. Peste tot gaseai aceleasi prajituri clasice, nu foarte elaborate. Nu am fi putut vorbi despre o prajitura cu doua texturi sau mai multe tipuri de crema. Dupa 2000, cofetaria a inceput sa aiba influente englezesti. Torturi inalte, supraetajate, imbracate in pasta de zahar. Prajiturile si torturile au inceput sa aiba un aspect mai ingrijit, dar gustul, din punctul meu de vedere, a fost neglijat. in momentul de fata, in Romania, putem spune ca se vad schimbari. Gama de produse este diversificata, pe alocuri au inceput sa foloseasca materie prima de mai buna calitate. Oamenii au inceput sa fie mai atenti la ce mananca, au fost prin alte tari, au vazut alta cofetarie. Gusturile, oamenilor, au inceput sa se schimbe, vor si altceva. Cofetaria in Romania, as putea spune ca este in ascensiune, lucrurile se schimba in bine!".

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!