VIDEO Alexandru Voicu, tânărul care a pus pe picioare o afacere de curățare a pantofilor

Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 04 Mai 2022
Data actualizare: 04 Mai 2022
Lustragiii erau foarte căutați în România în urmă cu 90-100 de ani. Acest lucru era posibil într-o societate care nu punea atât de mult preț pe consum, ci pe calitatea încălțămintei pe care o purtau oamenii.

De atunci, obiceiul de a-ți curăța sau recondiționa pantofii dispărut din cauza apetitului tot mai mare pentru achiziția de bunuri noi. Alexandru Voicu, un tânăr de 28 de ani care locuiește în Brașov, s-a gândit să acționeze împotriva curentului și să deschidă un atelier de curățare și recondiționare a încălțămintei și a accesoriilor premium. 

La început mergea în piețe și curăța pantofii brașovenilor, gratuit. Trei ani a făcut asta, până să se convingă că e nevoie de un serviciu ca acesta.

Refresh Cleaning Romania are nevoie acum de o investiție de 80.000 de euro pentru a lua avânt. 70% din bani i-ar investi în promovarea online a afacerii și circa 10% într-un atelier mobil de curățare a încălțămintei. 

Dragoș Petrescu e de părere că tânărul are o afacere rară în România, fiindcă nu e în obișnuința românilor de a-și mai curăța sau repara pantofii. De regulă, apelează la aceste servicii cei care dețin încălțăminte scumpă, de lux, care necesită îngrijire atentă pentru a-i spori durata de viață.

Cred că faci treabă bună, de asta ai clienți”, i-a transmis Cristina Bâtlan, care i-a promis că-l va recomanda clienților ei dacă face dovada că nu are comenzi refuzate sau reacții negative din partea celor care apelează la serviciile sale. Leii nu au investit, însă l-au felicitat pentru ceea ce face.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies