VIDEO Laurențiu Elena, afacere cu machete auto pentru colecționari

Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 23 Martie 2022
Data actualizare: 23 Martie 2022
Colecționarii de mașinuțe rare îl cunosc bine. Dacă verifici bine, s-ar putea ca și tu să fi cumpărat măcar o mașinuță de la el pentru copiii tăi. Laurențiu Elena (39 de ani) a venit la Imperiul Leilor fiindcă vrea să-și dezvolte afacerea.

Laurențiu Elena este inginer de meserie și, în 2014, a deschis un magazin de comercializat machete auto de colecție. Marfa provine din import și se adresează, în special, adulților nostalgici și celor care colecționează mașinuțe. Însă, copiii care îi văd colecțiile nu se despart ușor de ceea ce văd.

În 2018 și-a dat demisia de la job – lucra ca inginer pentru un cunoscut producător auto prezent în România – pentru a se dedica afacerii lui. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de un milion de lei și un profit de circa 220.000 de lei, semn că face bine ceea ce face. 

Iar unul dintre lucrurile bune pe care le realizează este propria linie de machete auto, inspirată de mașinile românești Dacia. Primul model propriu este macheta Dacia 1301, mașina Securității de pe vremuri. Al doilea model scos pe piață a fost Dacia 1100.

Antreprenorul vrea 100.000 de euro pentru a-și extinde afacerea și să realizeze mai multe machete proprii. Dragoș Petrescu a fost impresionat de ce a realizat până acum și l-a anunțat că e gata să-i facă o ofertă.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies