VIDEO Nomin Damdin, femeia din Mongolia care îi învață pe copiii români să gândească în stil japonez

Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 16 Martie 2022
Data actualizare: 16 Martie 2022
A venit în România pentru studii, dar s-a hotărât să rămână după ce s-a îndrăgostit. S-a căsătorit cu un român și a făcut trei copii. Nomin Damdin este originară din Mongolia și are o afinitate pentru educația japoneză.

Nomin Damdin (41 de ani) este fondatoarea centrelor de educație Nomin Jyuku, care folosesc metode inedite pentru a cultiva atenția și a stimula inteligența copiilor. Femeia este master trainer în soroban și aritmetică mentală japoneză și cea care a introdus aceste tehnici în România, în urmă cu șase ani.

A luat această decizie după ce a observat că școala românească pune prea mult accent pe memorare și reproducere, și mai puțin pe creativitate. În prima zi de cursuri a avut 8 copii, pentru ca în doi ani să aibă peste 500 de cursanți. Unul dintre ei, Theodor Marcu, a luat Golden Buzz la Românii au talent în februarie 2020.

Însă cel mai bun cursant al centrelor Nomin Jyuku este Antonia Popescu Burchi care, în februarie 2022, a devenit campioană la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală pentru copii din Dubai.

Ambii au oferit o demonstrație la Imperiul Leilor. Vezi VIDEO mai sus! 

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies