VIDEO Olga Costriiciuc, antreprenoarea care mizează pe digitalizarea bazelor de date

Citeste mai mult despre: Olga Costriiciuc, Fast Digitalization, video,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 16 Februarie 2022
Data actualizare: 18 Februarie 2022
În vremuri în care autoritățile publice din România lucrează cu tone de hârtii și cer dosare cu șină la ghișee, Olga Costriiciuc spune că are soluția pentru digitalizarea tuturor activităților omului modern.

Năcută în Ucraina, dar stabilită în România în 2005, Olga a fondat o companie de consultanță care oferă servicii de digitalizare a afacerii unor  companii din domeniul energiei. 

De meserie este inginer geolog, specializat în geofizică, și a lucrat vreme de 12 ani în industria petrolieră și în domeniul energiei neconvenționale.

În prezent lucrează la dezvoltarea unui soft care folosește inteligența artificială pentru digitalizarea oricărei baze de date. Aplicația sa ar permite urcarea de fișiere scrise de mână, astfel încât instituțiile publice sau companiile să renunțe la vrafurile de dosare.

Antreprenoarea a mărturisit că urmărește să-l atragă pe Sebastian Dobrincu să investeacă în compania sa. Pentru finalizarea aplicației FAST Digitalization și pentru dezvoltarea businessului vrea 150.000 de euro, în schimbul a 30% din acțiunile firmei.

Cristina Bâtlan a vrut să știe cu ce se diferențiază aplicația ei de cele existente deja pe piață, însă Olga nu a reușit să o convingă.

Cristian Dobrincu i-a spus că prezentarea ei are mai multe semne de întrebare, peste care el nu poate să treacă.

Vrei să-mi zici că patru ingineri, freelanceri, pe care voi i-ați găsit au reușit să facă ceea ce nu au reușit câteva zeci de mii de la Amazon, de la Facebook, de la Google, de la Microsoft? Deci aveți acuratețe mai bună decât Amazon? Eu nu te cred”, i-a răspuns Sebastian Dobrincu.

Deși a apreciat că afacerea ei este într-un domeniu de viitor, Leul nu a fost convins că e mai bună decât ceea ce există deja pe piață. La final, investitorul s-a dus în culise să o convingă pe Olga să revină cu un plan mai bun, fiindcă el este interesat de o asociere viitoare.

Urmărește emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies