Reteta "MasterChef": BB Brunch

Citeste mai mult despre: MasterChef, pulpa, reteta, sezonul 4,
Data publicarii: 25 Septembrie 2014
Data actualizare: 25 Noiembrie 2014
Ai pofta de o mancare care sa se prepare rapid, dar care sa te faca sa simti gustul unui preparat adevarat? Astazi iti propunem o reteta gustoasa: Pulpa de porc marinata si avocado.

Te intereseaza mai multe retete cu branza? Intra pe www.fanbranza.ro si inspira-te pentru noi retete delicioase.

Ingrediente

200 gr pulpa porc 2-3 cm grosime

100 ml vin rosu

1 ou

1 avocado

2 rosii carnoase

1 lamaie

1 legatura patrunjel

2 linguri alune padure zdrobite

6 linguri parmezan Delaco ras

1 catel usturoi

100 gr faina

100 gr unt

Ulei masline, sare, piper proaspat macinat

Mod de preparare

Carnea se marineaza in vin cu 24 de ore inainte, asezonand dupa gust.

In ziua gatirii se framanta un aluat tare din faina, unt si un praf de sare. Si se tine la frigider 30 de minute minim, timp in care se gateste restul preparatului.

Carnea marinata se scurge si se pune pe gratar incins, unsa cu ulei de masline si asezonata. Se gateste cate 5 minute pe fiecare parte, se tamponeaza cu unt si se tine la cuptor inca 7-10 minute la 180 C, in tigaie curata, acoperita.

Din aluat se intinde o foaie groasa de 5 mm, se indoaie si se intinde iarasi. Repetam operatiunea de cateva ori, ramanand in final cu o foaie groasa de 2-3 mm, din care taiem cercuri de 8-10 cm. Acestea se pun la cuptor la 200 C timp de 10 minute, si in ultimul minut se presara parmezan peste ele. Cand sunt crescute si aurii se scot la racit pana la servire.

Se scoate inima unei rosii, se taie felii avocado-ul, si se asezoneaza, se adauga ulei de masline si zeama de lamaie. Salata se lasa deoparte.

Se taie 2 cuburi de 2 cm din cea de-a doua rosie, se taie cateva felii subtiri din lamaie si se pun pe gratar la foc tare, cate 2 minute pe fiecare parte, pana prind urme. Se da gust cu sare, ulei de masline si zeama de lamaie.

Din ou se pastreaza galbenusul si se poseaza in apa fierbinte, dar fara sa clocoteasca, timp de 2 minute, cat sa ramana cleios. Se scoate in apa cu gheata si scurge pe servetel; se tine la indemana.

Pentru sosul verde, se trag la tigaie alunele pana devin aurii, si se blendeaza cu patrunjelul, parmezanul, usturoiul, si 2 linguri de ulei de masline pana totul devine o pasta, insa nu foarte fina.

Imediat ce carnea e odihnita se monteaza pe farfurie pe baza din sosul verde, carnea si in jur salatele combinate: elementele crude si cele gatite la gratar. Peste carne se pozitioneaza galbenusul posat si alaturi painica crocanta cu parmezan. Se adauga cateva fasii subtiri de parmezan peste ou.




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!