Reteta "MasterChef": Finger Food

Citeste mai mult despre: MasterChef, finger food, reteta,
Data publicarii: 17 Decembrie 2014
Data actualizare: 17 Decembrie 2014
Te intereseaza mai multe retete cu branza? Intra pe www.fanbranza.ro si inspira-te pentru noi retete delicioase.

1. Tartina din paine integrala de secara cu tofu si icre negre: se taie paine in fasii dreptunghiulare peste care se aseaza o felie de tofu ceva mai ingusta decat aceasta, iar deasupra se pun icrele negre.

2. Salata caprese: pe un betisor de cocktail se alterneaza cuburi de mozzarella Delaco, rosii cherry divers colorate, iar in varf se infige o frunza de busuioc. Se stropeste cu ulei de masline

3. Bruschete cu rosii si busuioc:  se taie felia subtire de paine in cuburi ce pot fi mancate din una-doua inghitituri. Se prajeste usor in tigaia incinsa. Rosiile (de diverse culori) se decojesc, de taie brunoise fin si se amesteca cu busuioc, sare si ulei de masline. Se pun pe felia de paine unsa cu putin usturoi si se decoreaza cu o frunzulita de busuioc.

4. Salata de tofu cu struguri:  tofu se taie in felii subtiri, apoi in triunghiuri. Strugurii se feliaza si ei. Se asezoneaza cu ulei de susan, sare, piper.

5. Guacamole:  avocado se paseaza pana se obtine o pasta. Se asezoneaza cu ulei de masline, sare, piper, zeama de lamaie. cu ajutorul a doua linguri se obtine un quenelle de avocado langa care se pun doua felii de rosii cherry visinii - pentru constrast mai puternic si cateva frunze de rucola

6. Rulouri de dovlecei cu tofu si caise confiate: din dovlecei se obtin, cu ajutorul unui curatator de legume, felii subtiri si lungi. Acestea se pun in tigaia incinsa si se tin foarte putin, avand grija sa nu se arda (ca alternativa, se pot lasa si crude). Tofu se paseaza pentru a se obtine o pasta la care adaugam caise confiate taiate in bucati mici, nuci (sau alte alune, seminte de pin etc), foarte putina scortisoara, sare si piper. Feliile de dovlecel se ung cu pasta  obtinuta si ruleaza. Pentru un pic de aciditate si contrast, se orneaza cu bobite de coacaze rosii.

7. Salata cu somon afumat:  somonul se taie bucati mici, la fel si branza Miez de lapte, iar rosiile cherry se feliaza. Frunzele de valeriana, baby spanac si rucola se asezoneaza cu sare, piper, zeama de lamaie, iar peste ele se adauga frumos restul ingredientelor.

8. Salata de citrice cu apa de flori:  din portocala si grapefruit se taie segmente si apoi cubulete (avand grija sa nu lasam coaja alba si amara). Mozzarella Delaco se taie cuburi de aceeasi marime cu citricele. Salata se asezoneaza cu sare, piper, apa de flori si se orneaza cu busuioc.

9. Tartina din Miez de lapte: din miezul de lapte se taie o felie subire peste care adaugam masline verzi si un file de ansoa.

10. Tartina de ananas cu crevete: ananasul proaspat se decojeste si se taie felii ce pot fi mancate din una-doua inghitituri, care se coc in tigaia incinsa pana ce se rumenesc. Crevetii se pun tigaia incinsa, cu putin ulei de masline si un catel de usturoi zdrobit, pana ce isi schimba culoarea si devin roz. Peste felia de ananas se pune un crevete si decoreaza cu o frunza mica de valeriana.

11. Conopida romanesco:  conopida se taie in bucatele mici care se oparesc, avand grija sa le lasam al dente. Iaurtul grecesc se amesteca cu sare, piper, putina boia, foarte putina pasta de usturoi si menta tocata fin. Se servesc impreuna.

12. Salata calda de ciuperci enoki: ciupercile se trag rapid in tigaia incinsa, impreuna cu un catel de usturoi (cam 20-30 de secunde). Pancetta se pune in tigaie, pe o hartie de copt, pentru a obtine o felie crocanta dar nu arsa. Pe o felie de paine usor prajita in tigaia in care am sotat ciupercile, le asezam frumos pe acestea din urma. Deasupra sfaramam bucati crocante de pancetta.

13. Smochina cu gorgonzola: smocchina o taiem in doua daca este mare, iar daca nu, o crestam in cruce. Deasupra ii punem o bucatica de branza gorgonzola (sau o un alt tip de branza cu mucegai albastru) si nuci tocate mare. Dam la cuptorul incins, pana ce smochina s-a copt usor, iar branza s-a topit.

14. Sparanghel alb cu prosciutto crudo: pentru un aspect frumos se taie varfurile tijei de sparanghel, care se oparesc rapid si se scot in apa rece cu gheata. Se scurg, apoi se invelesc in prosciutto crudo.

15. Sparanghel verde cu somon afumat: se procedeaza la fel ca mai sus.

16. Salata de fructe: pe o felie de ananas proaspat se aseaza frumos cuburi de portocala, grapefruit, coacaze rosii, nuci si se decoreaza cu iaurt, frunze de menta si miere.

17. Frigaruie cu crevete si dovlecel: crevetii se pun tigaia incinsa, cu putin ulei de masline si un catel de usturoi zdrobit, pana ce isi schimba culoarea si devin roz. Din dovlecei se obtin, cu ajutorul unui curatator de legume, felii subtiri si lungi. Acestea se pun in tigaia incinsa si se tin foarte putin, avand grija sa nu se arda. Apoi se ruleaza. Pe un betisor de cocktail se alterneaza crevetii cu rulourile de dovlecel.




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!