Reteta "MasterChef": Risotto Allegria

Citeste mai mult despre: MasterChef, editie, sezonul 4,
Data publicarii: 21 Noiembrie 2014
Data actualizare: 21 Noiembrie 2014
Vrei o mancare care sa-ti bucure papilele gustative? Astazi va propunem o reteta simpla, rapida si foarte gustoasa.

Te intereseaza mai multe retete cu branza? Intra pe www.fanbranza.ro si inspira-te pentru noi retete delicioase.

Ingrediente

100 gr orez risotto

1 telina apio

1 ceapa alba

100 ml vin alb demisec

150 gr capsuni proaspete mici

50 gr grasime rata

100 gr parmezan Delaco proaspat ras

 

Pentru supa rata

200 gr tacamuri rata

1 telina

1 ceapa

1 morcov

1 lingura grasime rata

 

Pentru sos

50 ml otet balsamic

50 ml suc rodie

Ulei masline, sare, piper proaspat macinat

 

Mod de preparare

Supa de rata reiese din  fierberea ingredientelor intregi o ora la foc mic, cu sare si capac. Se spumeaza dupa primul clocot si se pastreaza calduta la indemana,

Sucul de rodii si otetul balsamic se pun intr-o oala de sos, si se lasa sa scada la jumatate pe foc mic, asezonand la final. Se pastreaza la temperatura camerei pana la montajul farfuriei.

Pentru risotto se infierbanta cateva picaturi de grasime rata intr-o tigaie larga si se adauga ceapa taiata marunt. Cand aceasta devine translucida se adauga telina apio taiata marunt. Doua minute dupa se arunca orezul si se amesteca des, incat acesta sa nu se arda. Imediat ce orezul are o transparenta galbuie se scalda totul in vin si se amesteca pana scade si tot alcoolul e gatit. Din acel moment se tot pune supa de rata calduta peste ingrediente pana fierbe orezul, in total acesta trebuie sa nu depaseasca 20 de minute pe foc. Supa se adauga treptat, pe masura ce orezul o absoarbe. Orezul, la final trebuie sa isi mentina tinuta si sa fie al dente. Jumatate din capsuni se taie rondele de 2 mm si se adauga in risotto cu 2 minute inainte sa fie luat de pe foc. In acest timp se amesteca gentil pentru a se zdrobi cat mai putin rondelele si se mai adauga supa daca e nevoie pentru ca preparatul sa fie cremos ca si consistenta si dupa adaugarea parmezanului. Se ia de pe foc si se adauga parmezanul ras, lasandu-se sa se odihneasca 5 minute cu capac.

Restul de capsuni se taie in jumatate, se asezoneaza cu sare si piper si se trag la tigaie 1 minut, in putina grasime de rata, pe foc puternic.

In farfurie se monteaza mai intai risotto-ul, apoi capsunile jumatati, si la final sosul, in cantitate mica.

                                                           ~Pofta buna!~




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!