Reteta Adriana Ghita: Cheesecake cu fructe de padure

Reteta Adriana Ghita: Cheesecake cu fructe de padure
Data publicarii: 15 Septembrie 2015
Data actualizare: 15 Septembrie 2015
Adriana Ghita a primit sortul MasterChef datorita unui preparat delicios: Cheesecake cu fructe de padure. Afla reteta mai jos.

Ingrediente:

  • Crema de branza (Philadelphia) 400g
  • 2 oua
  • 100g unt
  • 200g biscuiti digestivi dulci
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lamaie
  • sare 1g
  • extract de vanilie sau esenta
  • 200g afine congelate sau proaspete
  • cateva fire de menta proaspata 
  • pahar apa.

Timp de preparare: 40 de minute

Mod de preparare:

Se porneste cuptorul la 180 de grade.

Se topeste untul la foc mic Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Se tapeteaza forma de copt. Se pune amestecul de biscuiti cu unt. Se preseaza cu fundul unui pahar. Se da la cuptor timp de 10 min. 

Se mixeaza branza cu 100 g zahar, se adauga si ouale, extractul de vanilie, sarea si coaja rasa de la jumatate de lamaie. .Se toarna totul peste blatul de biscuiti si se da la cuptor pentru 25-30 de min la 160 de grade.  Intre timp se prepara sosul de afine. Se pun intr-o craticioara afinele, zaharul ramas si putina apa. Se pune pe aragaz la foc mic, pana ce zaharul a fost topit si fructele s-au inmuiat. 

Se scoate preparatul din cuptor, se detaseaza peretii tavii si se lasa la racit. Apoi se orneaza cu sosul de afine si cateva frunze de menta. 

Bun de tot!




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies