Reteta Andrei-Alexandru Mihai: Rissotto cu suc de sfecla si branza de capra

Reteta Andrei-Alexandru Mihai: Rissotto cu suc de sfecla si branza de capra
Data publicarii: 16 Septembrie 2015
Data actualizare: 16 Septembrie 2015
Andrei-Alexandru Mihai a primit sortul MasterChef datorita unui preparat delicios: Rissotto cu suc de sfecla si branza de capra.

Ingrediente:

  • Orez carnaroli - 250g                                      
  • Cimbru - 1 crenguta
  • Suc de sfecla - 1l                                            
  • Salvie - 1 frunza
  • Mascarpone - 150g                                          
  • Unt - 20g
  • O sfecla                                                          
  • Ulei - 50 g
  • Branza de capra (proaspata) - 100g                 
  • o ceapa
  • Busuioc - 3 frunze
  • Menta - 3 frunze
  • Rozmarin - o crenguta

Timp de preparare: 40 de minute

Mod de preparare:

Se curata sfecla se pune in tava se unge cu ulei se asezoneaza cu sare piper si putin cimbru si se baga la cuptor unde va sta aproximati 30 -40 de minute.

Pentru prepararea rissotto-ului:

Sucul de sfecla se incalzeste in prealabil

Se caleste o ceapa intr-o tigaie.

In cealalta tigaie se pune orezul care se toast-eaza pentru 2-3 minute apoi se adauga ceapa si rand pe rand cate un polonic de suc de sfecla. 

Mascarponele sa freaca cu 1 frunza de busuioc , una de menta ,cimbru si putina sare si pieper.

Inainte de a se termina de gatit rissot-ul se adauga mascapronele cu menta cimbru si busuioc ca dupa ce se termina de gatit sa se adauge untul.

Branza de capra se freaca cu ierburile aromatice si se pune in arfurie deasupra rissotto-ului alaturi de cubuletele de sfecla la cuptor.




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies