Reteta Cristian Vicentiu Georgescu: Supa picanta thailandeza de dovleac dulce cu aripioare de pui si creveti

Reteta Cristian Vicentiu Georgescu: Supa picanta thailandeza de dovleac dulce cu aripioare de pui si creveti
Data publicarii: 15 Septembrie 2015
Data actualizare: 15 Septembrie 2015
Cristian Vicentiu Georgescu a primit sortul MasterChef datorita unui preparat delicios: Supa picanta thailandeza de dovleac dulce cu aripioare de pui si creveti in nuca de cocos.

Ingrediente:

  • 2x ardei iute rosu (chilli)
  • 6x fire de ceapa verde
  • 1x bucata de ghimbir proaspat de marimea unui deget tocat marunt sau ras
  • 2x fire lemongrass strivite bine
  • 2x linguri de ulei
  • 2x lingurite coriandru macinat
  • 1/2x lingurite turmeric
  • 1x lingurite paprika
  • 2x boabe de cardamon sfaramate
  • 1x cutie (400g) lapte de nuca de cocos
  • 1x 800 ml stock (2xcuburi knorr de pui in 800 ml apa calduta)
  • 1x dovleac dulce (butternut squash),curatat de coaja si taiat in bucati 
  • 4x morcovi curatati si taiati in bucati
  • 1x ardei gras rosu
  • 1x bat de scortisoara
  • 2x linguri de sos de peste
  • 1x lingurita de zahar brun
  • 3x limete(limes)
  • 1x legatura de coriandru proaspat
  • 1x lingurita de susan negru
  • 1/2x lingurita sare neagra de Himalaya
  • 3x aripioare de pui intregi(+2 pentru shooting)
  • 3x creveti proaspeti(2 pentru shooting)
  • 1x 75g nuca de cocos uscata
  • 1x 100g paine veche de o zi maruntita
  • 2x oua
  • 1x 200g faina de porumb
  • sare, piper dupa gust 
  • 2x oua prepelita
  • 2x pliculete de ceai afumat (Lapsang Souchong)
  • 1x 2g Agar Agar extract de iarba de mare coagulant
  • 1 litru ulei de porumb

Timp de preparare: 60 de minute

Mod de preparare:

1. Se stoarce o limeta, sucul obtinut se amesteca cu 200 ml apa rece si un praf de zahar intr-o cratita mica la care se adauga doua grame de extract de iarba de mare (agar agar). Se amesteca pana la topire apoi se da la foc mic si se amesteca in continuu pana devine lipicioasa compozitia. Se pune intr-un recipient si se lasa la frigider pana la prezentare.

2. Se spala, curata si toaca vegetalele: ardeiul iute, ceapa verde, ghimbirul, usturoiul, dovleacul, morcovul,

3. Se deschide cutia de lapte de nuca de cocos

4. Se spala si desfac din carcasa crevetii lasand codita intacta si se pun la zvantat

5. Se spala si curata aripioarele pastrand partea de sus (cu un os) si se desface pielea de pe restul aripii pastrand-o pentru mai tarziu

6. Se trece la gatit supa:

Intr-o tigaie teflonata se incing doua linguri de ulei in care se prajesc usor pentru aproximativ 2 minute: ardeiul  iute rosu (chilli), curatat de seminte si tocat marunt, ceapa verde curatata si tocata in  rondele potrivite, bucata de ghimbir proaspat de marimea unui deget tocat marunt sau ras, coriandru macinat, turmeric, paprika, boabele de cardamon sfaramate apoi se stinge cu laptele de nuca de cocos si se fierbe pentru aproximativ 5 minute. Se muta toata compozitia intr-o oala mare si se adauga: stock-ul de pui (2xcuburi knorr de pui in 800 ml apa calduta), dovleacul dulce (butternut squash), curatat de coaja si taiat in bucati, 3 morcovi curatati si taiati in bucati, ardeiul gras rosu curatat de seminte si tocat, batul de scortisoara. Se fierbe pentru aproximativ 20 minute si se mai adauga 1/2L apa calduta. la final se adauga zaharul brun, sucul de limete si sosul de peste si se muta in blender pentru omogenizare si obtinerea unei creme de consistenta lichida. Se adauga sare si piper dupa gust daca este cazul.

In timp ce supa fierbe se incinge friteuza la temperatura de 160-180 grade Celsius.

7. se pun plicurile de ceai afumat intro cratita cu apa si se fierb 1-2 minute, se scot pliculetele se adauga 1 lingura sos de peste si se pun la fiert aripioarele pentru 5-6 minute. in timp ce aripioarele fierb se  amesteca painea maruntita cu nuca de coscos uscata ,sare ,piper si coriandru intr-un castron , se bat ouale intr-un castron separat cu sare ,piper si coriandru, si intr-un alt castron se pune faina. de asemenea bucatele de piele de pui se intind pe hartia de copt se presara cu seminte de susan negru si se dau la cuptor 10 minute la o temperatura de 180-200 grade C dupa care se lasa la racit si se asezoneaza.

8. Se scot aripioarele si se scurg bine de apa apoi se trec prin faina,ou si amestecul de paine si nuca de cocos si se lasa deoparte

9. Se trec crevetii prin faina ,ou si amestec de paine si nuca de cocos si se lasa deoparte.

10. Se fierbe oul de prepelita se da in apa rece si se curata de coaja, se lasa la zvantat.




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies