Reteta Elena Nicoleta Dima: Tiramisu cu amaretto si ciocolata cu menta

Reteta Elena Nicoleta Dima: Tiramisu cu amaretto si ciocolata cu menta
Data publicarii: 15 Septembrie 2015
Data actualizare: 15 Septembrie 2015
Elena Nicoleta Dima a primit sortul MasterChef datorita unui preparat delicios: Supa picanta thailandeza de dovleac dulce cu aripioare de pui si creveti in nuca de cocos.

Ingrediente:

Pentru piscoturi: 4 oua, 125 g zahar, 375 g faina, un pliculet cu zahar vanilinat Bourbon,  o pastaie de vanilie

Pentru crema de mascarpone: 500 g de mascarpone, 4 oua, 150 g zahar pudra,     o pastaie de vanilie, 100 ml amaretto, 

Pentru ciocolata cu menta: 100 g ciocolata neagra, 100 g de lapte praf, un varf de lingurita de sare, o cana cu apa, 30 ml ulei de menta, 

Pentru insiropare: 200 ml cafea, 50 ml vin Marsala sau Lacrima Lui Ovidiu dulce

Pentru decor: 50 g cacao pudra, 3 frunze de menta, 100 g capsuni, 100 g zmeura.

Timp de preparare: 40 de minute

Mod de preparare:

Piscoturile: Se bat albusurile, apoi se incorporeaza treptat zaharul, batand continuu. Separat se freaca bine galbenusurile pana devin spumoase. Se adauga in ele o treime din spuma de albus, se amesteca usor, apoi se pune faina cernuta de trei ori. Se omogenizeaza usor, folosind telul. La sfarsit se adauga si restul de albusuri, amestecand cu grija. Se pun cu spritul sau cu lingura pe o tava tapetata cu hartie pergament.

Se coc 5-7 minute la foc moderat, pana devin usor aurii. Se iau de pe hartie dupa ce s-au racit.

Crema: Se bat albusurile spuma tare cu putina sare. Galbenusurile se freaca spuma pe bain-marine impreuna cu zaharul pudra, interiorul pastaii de vanilie si putin amaretto. Galbenusurile spuma se amesteca impreuna cu mascarpone, peste care se toarna spuma de albusuri, amestecand usor cu o spatula, iar in acest fel vom scoate aerul din crema. 

Sosul de ciocolata cu menta: Se topesc bucatile de ciocolata in bain-marine.Se adauga laptele praf si se amesteca in jur de cinci, sase minute pana ce sosul se ingroasa.

Se ia preparatul de pe foc si se adauga sarea, uleiul de menta si apa fierbinte.

Se amesteca preparatul foarte bine. 

Siropul: Cafelei racite i se adauga vinul si se amesteca.

Montarea:
In pahar se pune o lingurita de crema, apoi jumatati de piscot insiropat, in functie de marimea paharului. Totul se imbraca in crema de mascarpone. Se pudreaza fin cacao deasupra, se orneaza cu fructe taiate si fantezie de ciocolata.




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies