Reteta Ileana Berci: Piept de rata cu mere caramelizate, sos de portocale si pure de morcovi

Reteta Ileana Berci: Piept de rata cu mere caramelizate, sos de portocale si pure de morcovi
Citeste mai mult despre: MasterChef, Ileana Berci, reteta, sezonul 5,
Data publicarii: 14 Octombrie 2015
Data actualizare: 03 Noiembrie 2015
Cele mai bune retete ale sezonului 5 "MasterChef" Romania le gasesti pe masterchef.protv.ro!

Ingrediente:

un piept de rata, 3 morcovi, o jumatate de varza rosie, o ceapa rosie, o salota, 4 mere, 2 portocale, 100 gr zahar brun, 50 ml cognac, jumatate de lingurita de nucsoara,  1 anason stelat, 1 lamaie, jumatate de lingurita de cardamon, 100 grame unt, 7 gr sare, 5 gr piper, 3 lg de miere, 2 cani de apa.

Mod de preparare:

Mai intai se taie ceapa solzisori, se pune la calit apoi se adauga varza rosie taiata, o cana de apa si se lasa sa fiarba inabusit. Morcovii se curata si se pun la fiert cu un praf de sare. Pieptul de rata se curata, se cresteaza pielea romburi, fara a taia carnea, se presara putina sare si piper, se freaca bine si se lasa asa vreo 15 min. 2 mere se taie felii, iar celelalte 2 se taie cubulete. Zaharul se imparte in 2 cratite, se lasa sa se topeasca, apoi se adauga intr-una merele cubulete iar in cealalta feliile. Cubuletele se caramelizeaza putin, apoi se adauga varza, dupa ce a scazut apa, se adauga anasonul, cardamonul, nucsoara si apa si se lasa din nou la foc mediu. Feliile trebuie caramelizate putin, cu grija, sa nu se deterioreze, cand sunt gata se scot pe o farfurie.

Rata se pune cu pielea in jos in tigaia rece, la foc mediu, se lasa 5-6 minute, se intoarce pe cealalta parte 2-3 minute apoi se mai lasa la cuptorul preincalzit la 180 grade inca 7 min, se scoate, se acopera cu folie de aluminiu, nu ermetic, 2 min ca sa se fragezeasca.

Din tigaia in care s-a facut rata se scurge excesul de grasime, se adauga salota solzisori se caleste 1 min, se adauga cognacul, se flambeaza, se stinge cu sucul de la cele 2 portocale si se lasa sa se reduca, cand ajunge la o consistenta aproape cremoasa, se strecoara, se mai lasa 2 min la foc, se lasa apoi sa se raceasca putin si se adauga mierea.

Morcovii se paseaza cu blederul, se adauga putina sare si unt.

Peste varza se stoarce o jumatate de lamaie inainte cu  5 min de a se lua de pe foc, apoi se paseaza si varza.




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies