Fotografii cu Marilyn Monroe, realizate cu ocazia primului ei pictorial, vandute la licitatie. Cu ce suma au fost achizitionate

Fotografii cu Marilyn Monroe, realizate cu ocazia primului ei pictorial, vandute la licitatie. Cu ce suma au fost achizitionate
Citeste mai mult despre: Marilyn Monroe,
Data: 05 Decembrie 2011
Fotografii cu Marilyn Monroe, realizate cu ocazia primului pictorial al divei americane, la vârsta de 19 ani, au fost vândute la o licitatie organizata in orasul american Los Angeles.

Realizate de Joseph Jasgur, in 1946, când Marilyn Monroe inca se numea Norma Jeane Dougherty, fotografiile au fost vândute pentru suma de 352.000 de dolari, cu negativele lor si cu dreptul de a fi vândute si distribuite, informeaza BBC.

In septembrie, un judecator american a decis ca aceasta colectie sa fie vânduta la licitatie, pentru a achita datoriile fotografului Joseph Jasgur.

La aceasta licitatie, organizata de casa Icons and Idols, joi si vineri, a fost vânduta si o rochie a cântaretei Lady Gaga, care si-a gasit cumparator pentru 31.250 de dolari, dar si o caricatura realizata in 1969 de John Lennon - care il infatiseaza pe starul britanic alaturi de Yoko Ono -, care a fost adjudecata pentru 90.000 de dolari.

Fotograful Joseph Jasgur, care a murit in 2009, si-a petrecut ultimii ani din viata incercând sa recâstige controlul asupra acestor fotografii.

Un judecator specializat in legea falimentului a decis in luna februarie ca drepturile de comercializare a fotografiilor trebuie sa revina familiei fotografului si unui fond special infiintat, insa a ordonat cu aceeasi ocazie ca ele sa fie vândute pentru achitarea datoriilor lui Jasgur

Potrivit familiei fotografului, aceasta va primi 35% din incasari, iar restul sumei va merge in conturile fondului de achitare a datoriilor.

Colectia a cuprins fotografii si cu alte celebritati de la Hollywood, din aceeasi epoca, precum Frank Sinatra si Rita Hayworth.

Mediafax
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO