Experiențe inedite. Unde poți zbura cu motoparapanta în România?

Experiențe inedite. Unde poți zbura cu motoparapanta în România?
sursa foto: freepik.com
Data publicarii: 17 Mai 2021
Data actualizare: 17 Mai 2021
Imaginează-ți că pentru 20 de minute ai putea zbura deasupra unor peisaje superbe, simțind adierea vântului, fără nicio grijă. Dacă ți se pare o imagine desprinsă din povești, află că poți experimenta cum e să zbori chiar aici în România, cu parapanta sau paramotorul, alături de instructori profesioniști care controlează înălțimea și viteza la care vei zbura.

Principala diferență între parapantă și motoparapantă (paramotor) este că parapanta folosește doar o aripă și factorii de mediu pentru a câștiga altitudine și viteză, în timp ce paramotorul folosește un ventilator uriaș pe care pilotul îl controlează pentru a regla înălțimea și viteza. 

Motoparapanta este mult mai versatilă și din punct de vedere al decolării, astfel punctul de plecare poate fi și un câmp deschis, în timp ce parapanta poate fi lansată doar de pe vârful unui deal.

Pentru a zbura cu paramotorul, condițiile meteo trebuie să fie favorabile, astfel încât zilele ploioase sau zilele în care vântul este prea puternic sunt excluse de pe lista de zboruri. Prețurile variază între 150-350 zborul, depinde unde alegi să te dai.

Dacă ești iubitor de aventuri și experiențe inedite, dar vrei ca înălțarea ta să nu depindă doar de condițiile meteo, iată unde poți zbura cu motoparapanta în România:

MuresFly Transilvania

Muresfly Transilvania oferă zboruri paramotorul (motoparapanta), speedriding, kite, salturi în tandem cu parașuta, zboruri în tandem cu parapanta și cursuri de zbor cu parapanta.

În cazul zborului cu motoparapanta totul este monitorizat, iar pilotul adaptează înălțimea, viteza și manevrele în funcție de dorințele amatorilor de senzații tari.

Zborurile se fac cu programare telefonică în prealabil și au loc lângă localitatea Târgu-Mureș.

10 destinații ideale pentru rulotă în România

DiFly Paratrike

DiFly Paratrike oferă tururi aeriene peste cetatea Râșnov, castelul Bran, Poiana Brașov sau zona Bunloc. 

Pentru experiențe memorabile se pot efectua zboruri la apus peste Piatra Craiului, cu programare anticipată și în funcție de condițiile meteo.

În plus, poți opta pentru filmare în timpul zborului, pentru a păstra cu tine amintirile vii a unei experiențe inedite.

Go Explore

GoExplore oferă zboruri cu motoparapanta la o înălțime de peste 1000 de metri pe Valea Arieșului, Vidolm, la aproximativ 60 km de orașul Cluj-Napoca. Zborul este exclusiv pentru grupuri de minim 4 persoane și are o durată de până la 20 de minute. 

sursa foto: freepik.com

Cu siguranță participarea la aviație prezintă, în general, un grad mai mare de risc decât a sta pe o canapea în fața televizorului. Cu toate acestea zborul cu motoparapanta este unul dintre cele mai sigure tipuri de aviație. 

Dacă reușești să treci peste griji și îți dorești să încerci ceva nou, tot ce trebuie să faci este să te programezi în prealabil, să participi la instructaj și să te relaxezi în timp ce un pilot are grijă ca zborul tău să fie plăcut și memorabil. 

Iubitorii de aventuri extreme spun că experiența este una inedită și merită încercată cel puțin o dată în viață.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!