Cum poți avea o vacanță de basm pe cele mai sălbatice plaje din România

Cum poți avea o vacanță de basm pe cele mai sălbatice plaje din România
Plaja Sălbatică Corbu - sursa foto - newtrip.ro
Citeste mai mult despre: plaje, plaja salbatica, travel, vacanta,
Data publicarii: 21 Mai 2021
Data actualizare: 21 Mai 2021
Aerul curat, brizele mării, nisipul fin sub picioarele desculțe, liniștea și lipsa aglomerației pot fi doar câteva dintre motivele pentru care o plajă sălbatică este alegerea perfectă pentru o vacanță de vis la malul mării.

Iată câteva plaje din România, departe de aglomerație și stres, perfecte pentru vacanțe liniștite în mijlocul naturii:

Plaja sălbatică Vadu

sursa foto: lipa-lipa.ro

Fără amenajări turistice, plaja sălbatică Vadu este aleasă de cei care preferă liniștea și natura, departe de agitație, aglomerație și zgomot.

Nisipul fin și scoicile aduse le valurile liniștite până în inima Biosferei Deltei Dunării, fac ca plaja de o lungime de aproximativ 15 km să fie perfectă pentru vacanțe relaxante pe litoralul mării.

5 destinații uimitoare și mai puțin cunoscute din România

Plaja este situată la aproximativ 40 km de Constanța, după localitatea Năvodari. Drumul nu este asfaltat, dar se poate ajunge cu mașina până la plajă, trecând prin localitatea Corbu spre satul Vadu.

Plaja Periboina

sursa foto: mapio.net

Un paradis sălbatic de la malul mării, unde se aud doar valurile mării și nu există amenajări pentru turiști, unde apele Lacului Sinoe se varsă în Marea Neagră, se regăsește plaja Periboina.

Plaja se află situată la câțiva km de plaja Vadu și impresionează prin priveliști uimitoare.

Plaja sălbatică de la Perișor

sursa foto: youtube.com

Plaja sălbatică de la Perișor este locul unde natura își urmează cursul ei firesc și intervenția umană este aproape inexistentă. 

Sunt metrii întregi de plajă sălbatică, cu nisip grunjos, scoici în culori și modele superbe și bucăți de butuci aduși de valurile mării și uneori pot fi întâlniți și cai sălbatici.

Pentru a ajunge la plajă trebuie să parcurgeți un traseu cu barca, cu plecare din satul Dunavăţu de Jos. Odată ajunși acolo, nu aveți facilități turistice precum: șezlonguri, magazine, restaurante, etc.

Plaja Sălbatică Corbu

sursa foto: newtrip.ro

Una dintre cele mai frumoase fâșii de plajă se află la câțiva km de orașul Constanța, în apropierea localității Corbu și poate fi considerată un paradis pentru iubitorii de natură.

Deși este printre cele mai cunoscute plaje sălbatice de la malul mării, de cele mai multe ori sunt puțini turiști și tot ce se aude este zgomotul produs de valurile mării ce ajung lin la mal.

Nisipul este foarte fin, de multe ori acoperit parțial de scoici din cele mai frumoase forme și culori, dar și câteva alge aduse de valurile liniștite ale mării.

*De reținut că pentru accesul pe o plajă sălbatică din România, în general se percepe o taxă. În mare parte nu există restaurante, magazine sau alte facilități pentru turiști și trebuie să veniți pregătiți cu tot ce aveți nevoie. Nu există nici coșuri de gunoi, deci trebuie să vă luați saci de gunoi pentru a aduna în urma voastră. 

Pe ce plajă sălbatică alegi să te relaxezi vara aceasta?
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!