(P) 5 sfaturi: cum poți produce content video de calitate pe social media

(P) 5 sfaturi: cum poți produce content video de calitate pe social media
Citeste mai mult despre: sfaturi, calitate, content video, social media,
Autor: Redactia
Data publicarii: 22 Noiembrie 2019
Data actualizare: 26 Noiembrie 2019
Consumul de conținut video este una dintre activitățile preferate ale utilizatorilor de Internet din toată lumea.

Potrivit studiilor, foarte mulți dintre noi folosim YouTube-ul ca sursă de informare înainte de a face diverse achiziții. Având în vedere statisticile, marile branduri, dar și firmele mici deopotrivă au inclus în strategia lor de promovare video marketing-ul.

Acesta le oferă posibilitatea de a-și promova produsele și serviciile pe diverse canale online, printre care și rețelele sociale. Cum realizezi, însă, conținut video care să creeze engagement și care să îi convingă pe utilizatori să devină clienții companiei tale? Iată 5 sfaturi utile dacă vrei să faci promovare online prin video!

 

Stabilește obiective clare

Ca orice altă strategie, și cea de video marketing trebuie să pornească de la stabilirea obiectivelor. E important să știi de la început care este motivul pentru care apelezi la această modalitate de promovare.

Poate fi vorba despre campanii de reduceri la serviciile sau produsele pe care le ai - caz în care ai nevoie de un clip video care să invite la cumpărături - ori de lansări sau evenimente importante pentru brandul pe care îl administrezi  - situație în care îți dorești, probabil, ca respectivul video să atragă cât mai mulți participanți și, implicit, să-i informeze.

Vrei să realizezi conținut video prin care să generezi entertainment? Stabilește un scop clar și ai făcut deja un prim pas către succesul campaniei!

 

Alege canalul de difuzare 

Una dintre regulile de bază ale comunicării promoționale afirmă că, întotdeauna, mesajul transmis trebuie adaptat în funcție de canalul de difuzare. În cazul de față, discutăm despre contentul video de pe rețelele de social media, dar trebuie să știi că fiecare dintre acestea are specificul ei.

De exemplu, pe Instagram și IGTV sunt potrivite clipurile tip portrait, în timp ce conținutul video pentru YouTube este gândit pentru a fi vizionat pe orizontală (tip landscape). 

Totodată, ia în calcul device-ul de pe care va fi urmărit conținutul tău, respectiv telefon sau desktop. În acest mod, vei stabili mai ușor modalitatea de filmare. 

 

Creează conținut original

Mediul virtual este asaltat de reclame, prin urmare, pentru a te remarca prin conținutul pe care îl creezi trebuie să mizezi pe originalitate. Doar oferind conținut original și relevant vei spori șansele ca acesta să nu fie ignorat de către publicul căruia i se adresează. 

 

Apelează la clipurile live

Rețelele sociale oferă o funcție de transmisie live, pe care o poți lua în calcul dacă vrei să faci promovare online prin video. Cei mai mulți dintre utilizatori apreciază această modalitate de a urmări informații deoarece le află în timp real. Asigură-te că aceste trasmisiuni se desfășoară fără întreruperi și că imaginea are o calitate bună. 
 

Folosește aplicațiile de editare video

Atunci când optezi pentru clipuri înregistrate, editarea video este un pas esențial peste care nu trebuie să treci. De multe ori, contentul video înregistrat are nevoie de diverse ajutări, motiv pentru care poți apela la softurile speciale de editare. Cu ajutorul lor poți renunța la anumite părți ale clipului, poți adăuga efecte speciale sau poți compila mai multe secvențe. 

 

Ia în considerare aceste sfaturi pentru a crea conținut video de calitate!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies