A doua persoană vindecată de HIV din lume și-a dezvăluit identitatea și își spune povestea

A doua persoană vindecată de HIV din lume și-a dezvăluit identitatea și își spune povestea
Citeste mai mult despre: HIV, pacientul londonez, vindecat,
Data: 11 Martie 2020
Potrivit medicilor, un bărbat din Londra e a doua persoană din lume vindecată de HIV. 
BBC a anunțat că bărbatul, fost pacient diagnosticat cu HIV, nu mai prezintă nicio formă a virusului în organismal său de mai bine de doi ani și jumătate. Deși ar fi putut alege să își păstreze identitatea secretă, pentru că a fost prezentat multă vreme drept “pacientul londonez”, acesta a ales să dezvăluie cine este, în ideea că le va oferi speranță și altora. 
 
Bărbatul are 40 de ani, se numește Adam Castillejo și a mărturisit jurnaliștilor că s-a luptat mult cu teama de a dezvălui cine este, pentru a nu stârni asupra lui o atenție pe care nu o va putea gestiona. A decis în cele din urmă să vorbească pentru a le insufla optimism și altora și a mărtusit că : “vreau să fiu ambasadorul speranței.”
Medicii care s-au ocupat de el l-au urmărit îndeaproape după ce au apărut primele analize care arătau eliminarea virusului, iar acum îl consideră vindecat, în condițiile în care de atunci corpul său nu a mai prezentat nicio urmă de virus.
Mai mult, jurnaliștii de la New York Times îl descriu pe bărbat, după întâlnirea cu acesta drept o persoană “veselă, care radiază sănătate și optimism.”

Povestea acestuia e însă incredibilă, în condițiile în care s-a vindecat nu doar de HIV ci și de cancer prin același tratament. Mai precis, Castillejo nu a fost vindecat cu medicamente pentru HIV, ci printr-un tratament pe bază de celule stem pe care l-a primit pentru cancer


 

Cercetătorul Ravindra Kumar Gupta de la Universitatea Cambridge a declarat pentru BBC News: „Asta reprezintă leacul pentru HIV aproape sigur. Descoperirea noastră arată că succesul transplantului de celule stem ca tratament pentru HIV, prima dată raportat în urmă cu nouă ani la Pacientul din Berlin, poate fi replicat”.

Gupta a mai spus: „Este important de notat că acest tratament prezintă riscuri mari şi poate fi folosit doar în ultimă instanţă la pacienţii cu HIV care prezintă şi afecţiuni maligne hematologice. Astfel, acesta nu este un tratament care va fi oferit la scară largă pacienţilor cu HIV care se află sub un tratament anti-retroviral ce funcţioneză bine”.

Primul pacient vindecat de HIV este denumit "pacientul din Berlin", dar este de Fpt un American, pe numele său Timothy Ray Brown, considerat vindecat în 2011.

Pe Pro Tv Plus puteți vedea un intreviu cu Doctorul Mihai despre vaccinuri:

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO