Acuzat de crimă pentru că a răspândit coronavirus. “Mesia” al Coreei de Sud, pus la zid de autorități

Acuzat de crimă pentru că a răspândit coronavirus.  Mesia  al Coreei de Sud, pus la zid de autorități
Citeste mai mult despre: coronavirus,
Autor: Doina Goanta
Data: 02 Martie 2020
Liderul unui cult religios din Coreea de Sud, Lee Man-hee, este acuzat că a răspândit coronavirus în comunitatea sa. 2500 de cazuri ar avea legătură cu Man-hee și bisericile în care acesta îi strânge pe enoriași. Oficialii coreeni cer insistent pentru ca acesta să fie acuzat de crimă.

Lee Man-hee, care s-a autointitulat un fel de “mesia” în țara sa, a cerut iertare în genunchi după ce autoritatil și-au exprimat intenția de a-l judeca pentru crimă. Acesta și-a cerut “scuze sincere”  și a recunoscut că mulți oameni s-au infectat după o slujbă la una din bisericile sale. Bărbatul în vârstă de 88 de ani a îngenunchiat de două ori în fata reporterilor și a cerut guvernului să îl ierte. “Deși nu a fost un lucru intenționat, mulți au fost infectați”, a mai spus acesta.

Biserica condusă de Man-hee este legată de mai mult de jumătate de cazurile de coronavirus din Coreea de Sud. Se pare că totul a început de la o slujbă la care a fost prezentă o femeie de 61 de ani cu simptome. Femeia a mai mers încă la 4 slujbe înainte să fie diagnosticată cu coronavirus.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-în a anunţat duminică o mobilizare 'totală' a guvernului său împotriva epidemiei de coronavirus, în contextul în care au fost înregistrate 376 de noi cazuri duminică, potrivit AFP.

Ţara cea mai afectată de epidemie după China, Coreea de Sud se confruntă de câteva zile cu o înmulţire semnificativă a noilor cazuri, în special datorită unei campanii intense de depistare.

Autorităţile sanitare au anunţat duminică faptul că au înregistrat 376 de noi cazuri de contaminare, ridicând numărul total la 3.526, dintre care 17 morţi.

Zeci de evenimente au fost anulate în peninsulă, iar peste 70 de ţări au impus restricţii asupra călătoriilor în Coreea de Sud.

FULLSCREEN
Acuzat de crimă pentru că a răspândit coronavirus. “Mesia” al Coreei de Sud, pus la zid de autorități
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO