Adevărul despre transmiterea coronavirusului. Se transmite sau nu prin aer?

Adevărul despre transmiterea coronavirusului. Se transmite sau nu prin aer?
FOTO: Getty Images
Citeste mai mult despre: coronavirus, aer, transmitere coronavirus,
Data publicarii: 31 Martie 2020
Data actualizare: 01 Aprilie 2020
Organizația Mondială a Sănătății a făcut câteva precizării despre modalitatea în care se transmite noul coronavirus, punând capăt anumitor speculații pe acest subiect.

În fața preocupărilor populației și a numeroaselor informații publicate pe rețelele de socializare, Organizația Mondială de Sănătate a dorit să pună capăt speculațiilor despre transmiterea noului coronavirus.

Virusul care a creat dezastru la nivel internațional nu se transmite decât prin contactul cu secrețiile respiratorii din tuse sau strănut ale unei persoane bolanvă sau prin atingerea de suprafețe contaminate.

În acest moment nu există dovezi de transmitere în aer, se arată într-un studiu publicat de OMS. După analizarea modurilor de transmitere a virusului, ”infectarea poate apărea prin contactul cu o persoană bolnavă sau prin contact cu o suprafață sau un obiect care a fost expus”. 

Tot în același studiu se arată că o persoană se poate infecta inspirând virusul de la cineva bolnav dacă se află la mai puțin de un metru distanță, de aceea este atât de recomandată distanțarea socială. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies