Afecțiunea rară care o ține flămândă. La 5 ani are 45 kg: mama ei i-a pus gard să nu mai ajungă la frigider

Afecțiunea rară care o ține flămândă. La 5 ani are 45 kg: mama ei i-a pus gard să nu mai ajungă la frigider
Citeste mai mult despre: sindromul Prader Willi, cromozomul 15,
Autor: Doina Goanta
Data publicarii: 25 Ianuarie 2023
Data actualizare: 25 Ianuarie 2023
O mamă din Țara Galilor a povestit despre calvarul prin care trece cu fiica sa în vârstă de 5 ani. Micuța a fost diagnosticată cu o boală rară, sindromul Prader Willi, care o face să îi fie foame în continuu – la vârsta ei a ajuns să cântărească 45 kg. Femeia, pe nume Holly Williams, a mărturisit că a fost nevoită să pună un gărduleț la bucătărie pentru ca fiica ei să nu mai fure mâncare. 

Harlow, fetița lui Holly, a fost diagnosticată la 6 luni cu sindromul Prader Will, de care suferă și fiul lui Katie Price.  Este o afecțiune rară – 1 din 15.000 de copii din Anglia o au. Lui Harlow îi lipsește cromozomul 15, care controlează senzația de foame, motiv pentru care nu se simte niciodată sătulă. 

Mama fetiței spune că deocamdată se descurcă cu gardul, dar pe măsură ce fetița va creste va trebui să folosească lacăte. “Dacă las o farfurie cu prăjituri pe masă, Harlow le mănâncă pe toate cu ușurință, dacă eu nu sunt prin preajmă. S-a întâmplat de nenumărate ori”.

“Mănâncă mese întregi și apoi spune imediat că îi e foame. E foarte greu, pentru că vrea să mănânce în continuu. Eu trebuie să mă asigur că nu face asta”, spune femeia. 

Medicii și-au dat seama încă de la 6 luni că fetița suferă de această afecțiune, care are și niște trăsături fizice specifice. Acum, la 5 ani, fata are probleme cu mobilitatea, obosește greu și are apnee in somn.

Sursa foto: PROFIMEDIA
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!