Alexandru Rafila și-a spus părerea: Cât ar putea dura valul trei al pandemiei de coronavirus

Alexandru Rafila și-a spus părerea: Cât ar putea dura valul trei al pandemiei de coronavirus
Citeste mai mult despre: Alexandru Rafila, coronavirus, COVID-19,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 01 Aprilie 2021
Data actualizare: 01 Aprilie 2021
Fără doar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți și mediatizați medici din România este Alexandru Rafila, care din 2020 este și membru al Camerei Deputaților.

Odată cu pandemia de coronavirus, Alexandru Rafila a fost tot mai prezent în spațiul public, iar zilele trecute a vorbit la Digi 24 despre valul trei. Medicul a afirmat că, din punctul său de vedere, acesta ar putea dura până la șase săptămâni.

„Acest val trei s-ar putea să țină o perioadă de circa șase săptămâni, cand sper să intrăm într-un trend descrescător. Problema noastră este următoarea: mergem pe un trend crescător real sau nu? Pentru că în momentul de față vedem pe secțiile de Terapie Intensivă și spitale că se ocupă în proporție tot mai mare și noi, aparent, suntem pe un platou. Suntem la 6.000 - 6.500 de cazuri ce sunt raportate zilnic. E o mare diferență. Țări care au avut situația din ATI și spitale similară cu a României din acest moment, raportau zilnic nu 6.000 de cazuri, ci raportau zilnic 18.000 de cazuri. Este în mod evident clar că cifrele nu sunt cunoscute. Eu nu pot să spun că valul trei va dura 45 sau 60 de zile sau 30 de zile. Este o estimare personală. Această estimare este legată de două elemente care sunt extrem de importante. Primul este testarea corectă și identificarea cât mai rapidă a persoanelor infectate și izolarea lor. Și a doua condiție, care din păcate în momentul de față reprezintă o mare vulnerabilitate, este lipsa parteneriatului dintre Guvern și populație și lipsa de încredere. O populație neîncrezătoare care nu aude decât baliverne la televizor, în mod evident nu va fi solidară cu aceste măsuri”, a spus Alexandru Rafila.

foto: Agerpres

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro

Vezi și: Întrebarea Mesei Rotunde cu Denis The Motans: „Din dragoste, nu faci niciodata lucruri urate”
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies