Anders Tegnell, epidemiologul care a stabilit strategia Suediei recunoaște că țara sa putea face lucrurile mult mai bine 

Anders Tegnell, epidemiologul care a stabilit strategia Suediei recunoaște că țara sa putea face lucrurile mult mai bine
Citeste mai mult despre: coronavirus, Anders Tegnell, Suedia,
Data: 03 Iunie 2020
Epidemiologul principal al Suediei și arhitectul celei mai relaxate strategii adoptate împotriva noului coronavirus a recunoscut că țara sa a avut prea multe decese cauzate de Covid-19 și că ar fi trebuit să facă mai mult pentru a reduce răspândirea virusului.

Anders Tegnell, care a criticat anterior carantina strictă și izolarea impuse de alte țări, pe motiv că nu ar fi sustenabile pe termen lung, a declarat pentru Radio Suedia, citat de The Guardian, că, în privința strategiei adoptate de suedezi există „un potențial evident de îmbunătățire a ceea ce am făcut”.


 

Întrebat dacă au murit prea multe persoane din Suedia, el a răspuns: „Da, absolut”, adăugând că țara ar trebui „să aibă în vedere în viitor dacă există o modalitate de a preveni un număr atât de mare de decese."

Cifrele de mortalitate cauzate în Suedia de noul coronavirus, raportate la numărul total al populației, au fost cele mai mari din lume în ultimele șapte zile. 
 
Săptămâna aceasta, guvernul a promis că va înființa o comisie pentru a analiza din nou strategia împotriva Covid-19.
 
„Dacă ar fi să întâlnim din nou aceeași boală, știind exact ce știm despre ea astăzi, cred că ar trebui să facem ceva între ceea ce a făcut Suedia și ce a făcut restul lumii”, a spus Tegnell. “Ar fi bine să știm exact ce să închidem pentru a reduce mai bine răspândirea infecției ”, a adăugat el.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA VIAȚA BATE VLOGUL-SEZONUL 2


FOTO:

FULLSCREEN
Anders Tegnell, epidemiologul care a stabilit strategia Suediei: "Puteam să facem lucrurile mai bine"
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO