Anunț important pentru șoferii din București: Au apărut parcările „negre”! Ce sunt ele și unde se găsesc

Anunț important pentru șoferii din București: Au apărut parcările negre ! Ce sunt ele și unde se găsesc
Citeste mai mult despre: Bucuresti, parcari,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 16 Noiembrie 2022
Data actualizare: 16 Noiembrie 2022
Nu doar o dată, bucureștenii s-au plâns că locurile de parcare din oraș sunt prea puține, iar în ultimii ani primăriile au început să mărească numărul acestora, pentru ca șoferii să nu mai fie nemulțumiți.

Recent, Primăria Sectorului 3 din București a venit cu o idee inedită, care a fost postată pe site-ul instituției sub titlul „Anunț important privind parcările de reședință”. Astfel, un procent de 30% din totalul locurilor de parcare de pe raza sectorului vor avea destinația de locuri nenominale, fiind evidențiate în sistemul informatic de gestionare al parcărilor GIS prin culoarea distinctivă negru, fără a fi numerotate.

Iată mai jos mesajul oficial:

„Începând cu zilele următoare, veți regăsi în harta electronică din sistemul informatic de gestionare al parcărilor GIS toate locurile disponibile (evidențiate până la acest moment  în culoarea verde) ca fiind evidențiate în culoarea distinctiv negru, devenind astfel locuri de parcare nenominale.

Aceste locuri vor fi scoase spre atribuire prin publicarea unui Anunț pe site-ul Primăriei Sectorului 3. Anunțul va conține numărul locurilor de parcare libere, codurile de parcare și arterele/străzile principale care limitează perimetrul pe o rază de aproximativ 500 m, fiind grupate pe zone ce vor fi delimitate de artere/străzi principale .

Pentru atribuirea acestor locuri nenominale pot depune solicitări toate persoanele fizice și juridice care au domiciliul/resedința/sediul social sau punctul de lucru în perimetrul menționat în anunțul de atribuire sau cel mult în limita a 100 de metri față de acest perimetru, solicitanții încadrându-se astfel pentru oricare dintre locurile disponibile, fără nominalizarea unui anumit loc de parcare”

Potrivit celor de la primărie, solicitările se vor depune doar online, la secțiunea Parcări, fiind însoțite de documentele prevăzute în regulamentul aflat în vigoare, iar modalitatea de atribuire a acestor locuri de parcare se va stabili după finalizarea  perioadei de depunere a solicitărilor. Persoanele care vor obține după finalizarea procedurii de atribuire, autorizații de parcare pentru aceste locuri de parcare nenominale, vor putea parca doar pe locurile marcate la sol și evidențiate în Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor din Sectorul 3 (GIS) cu culoarea distinctiv neagră, ocuparea fizică a locurilor făcându-se pe criteriul „primul venit, primul servit”.

Vezi și: Brad Pitt se mută în România
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies