(P) Beneficiile unor implanturi dentare - o listă aproape interminabilă

(P) Beneficiile unor implanturi dentare - o listă aproape interminabilă
Data publicarii: 20 Septembrie 2021
Data actualizare: 20 Septembrie 2021
Un tratament cu implanturi dentare este o soluție eficientă pentru multe persoane care suferă de edentație parțială sau totală. Oricine poate ajunge să aibă o măsea care provoacă durere sau să treacă printr-un accident ce afectează cavitatea bucală. Aceste evenimente sunt normale, însă nu trebuie să lași gol spațiul edentat.

Dacă dinții lipsă nu sunt înlocuiți, există șansa de a apărea probleme ce țin de înclinare și stabilitate pentru restul. În plus, aspectul zâmbetului devine inestetic. Iată cum te ajută inserarea unui implant și de ce să alegi această alternativă!

Tratamentul rezistă în timp

Implanturile au cea mai mare rată de succes chirurgical și sunt recunoscute pentru beneficiile lor pe termen lung. Majoritatea operațiilor de acest tip rezistă peste 20 de ani. Această perioadă poate varia în funcție de fiecare pacient, fiind recomandată o igienă orală adecvată și o vizită la dentist de minimum 2 ori pe an. 

În general, rezultatele oferite de un tratament cu implanturi dentare sunt însă bune datorită titanului. Acest material se integrează perfect în țesutul osos și este apreciat în medicina modernă fiindcă nu produce reacții alergice sau fenomene de respingere. Deși coroana de la suprafață se poate deteriora în timp, partea inferioară rămâne în os și costurile de înlocuire sunt unele reduse. Multe implanturi pot rezista chiar o viață, atât timp cât sunt îngrijite corespunzător.

Masticația este reparată complet

Coroanele ancorate pe implanturile dentare nu doar că arată precum dinții naturali, însă sunt confecționate din elemente ce susțin procesul de masticație. Spre exemplu, suprafața poate fi realizată integral din porțelan sau zirconiu. Cu alte cuvinte, poți mânca alimentele preferate fară să-ți faci griji cu privire la dureri. 

Lucrările de acest tip nu acoperă nici zonele dinspre limbă sau cerul gurii. Astfel, gustul rămâne nealterat și te bucuri mai mult de ceea ce consumi. Punțile dentare nu oferă acest beneficiu, deoarece restaurează masticația la un nivel inferior. Acest lucru se întâmplă fiindcă proteza superioară necesită un schelet metalic care afectează același simț. În cazul implanturilor, nu există o asemenea operațiune.

Dicția este îmbunătățită

Atât pierderea dinților, cât și purtarea protezelor dentare mobile duc la probleme serioase în timpul vorbirii. Pronunția consoanelor se face prin atingerea spatelui dinților superiori cu limba. Prezența în aceeași zonă a lipsurilor sau a unor proteze/punți produc dificultăți în ceea ce privește comunicarea. Un tratament cu implanturi dentare urmează însă anatomia danturii naturale, funcția fonetică revenind integral. Te poți aștepta la o dicție diferită, claritate în timpul vorbirii și formarea unui ton relaxat.

Dinții învecinați nu sunt afectați

Cei care aleg să utilizeze o punte dentară au nevoie de șlefuirea a minimum doi dinți învecinați. Cât despre proteza parțială, aceasta se ancorează cu elemente de prindere formate din sârmă și poate provoca mobilitate. De asemenea, după extracția unui dinte, migrarea sau înclinarea dinților adiacenți începe imediat. Inserarea unui implant dentar previne ambele scenarii, fiind o ideea foarte bună pentru a opri degradarea.

Cum poate îmbunătăți un implant dentar calitatea vieții?

Lipsa dinților reduce nivelul de încredere și respect de sine. Din fericire, un tratament cu implanturi dentare te ajută să îți recapeți zâmbetul într-un timp scurt. Alege un implant dentar clasic sau sistemul Fast & Fixed la un preț accesibil!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!