Berea care a fost maturară 30 de ani în butoi, ultima fiță în America. De ce a fost interzisă în 15 state

Berea care a fost maturară 30 de ani în butoi, ultima fiță în America. De ce a fost interzisă în 15 state
Nu, nu veți putea bea această bere la halbă. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 21 Septembrie 2021
Data actualizare: 21 Septembrie 2021
Berea este o băutură apreciată și de femei, și de bărbați, iar principala ei calitate e că e ușoară și te răcorește. Specialiștii au fost nevoiți să schimbe criteriile după care determină valoarea acestei băuturi odată cu apariția unei beri speciale.

Jim Koch, fondatorul Boston Beer Company, își freacă mâinile de nerăbdare fiindcă în octombrie urmează să lanseze un nou sortiment de bere sub brandul Samuel Adams - Utopias.

Berea, realizată dintr-un amestec inedit de două soiuri de malț Pale Ale, două soiuri de malț german (Munich și Caramel 60) și trei feluri de hamei nobil de origine germană, este obținută după un îndelung proces de maturare în butoaie de stajar.

Utopias a fost obținută după combinarea mai multor loturi de bere de acest tip, dintre care unele au fost maturate vreme de 30 de ani în baricuri. Băutura rezultată are un conținut ridicat de alcool – 28%, ceea ce o face greu de consumat de persoanele care nu sunt mari admiratoare ale alcoolului.

Noul sortiment va fi lansat pe piață, în ediție limitată, la 11 octombrie, și am identificat cel puțin două motive pentru care nu va ajunge să fie apreciat de toată lumea. 

Primul motiv: berea nu va putea fi vândută în magazinele din 15 state americane, iar motivul este unul incredibil. Aceste state au încă o legislație restrictivă cu privire la comercializarea băuturilor puternic alcoolizate, care nu a mai fost actualizată de pe vremea Prohibiției (1920 - 1933).

Astfel, berea a fost interzisă în statele Alabama, Arkansas, Georgia, Idaho, Missouri, Mississippi, Montana, New Hampshire, Carolina de Nord, Oklahoma, Oregon, Carolina de Sud, Utah, Vermont și West Virginia.

Al doilea motiv: fiecare sticlă costă 240 de dolari, preț de magazin.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!