Când se deschid stațiunile de pe litoralul bulgăresc și în ce condiții se va putea merge la mare în Bulgaria?

Când se deschid stațiunile de pe litoralul bulgăresc și în ce condiții se va putea merge la mare în Bulgaria?
Citeste mai mult despre: Bulgaria, mare, sezon estival,
Data publicarii: 08 Mai 2020
Data actualizare: 08 Mai 2020
“Lucrăm la diferite scenarii, vrem să începem sezonul la data de 1 iunie, sper să putem întâmpina și străini”, a declarat, pentru postul de televiziune bTv, ministrul bulgar al turismului, Nikolina Anghelkova.   

Pentru postul de televiziune bTv, ministrul bulgar al turismului, Nikolina Anghelkova, a declarat că “plajele vor fi pregătite la data de 1 iunie, pentru că așa prevăd contractul și legea. Sper să putem începe încă de la această dată”.

Potrivit agenției din Bulgaria Sega, citată de Rador și prelaută de Hotnews, Nikolina Anghelkova spune că:
 
“Lucrăm la diferite scenarii, vrem să începem sezonul la data de 1 iunie, sper să putem întâmpina și străini. Spunem în permanență că bulgarii sunt pe primul loc privind măsurile luate pentru a avea cel puțin un sezon turistic estival întârziat. Bulgarii au fost întotdeauna piața numărul 1, cea pe care ne bazăm în ceea ce privește turismul. Am oferit posibilitatea ca cei care închiriază și concesionarii să își exprime pozițiile. Am primit sprijin din partea tuturor primarilor localităților de pe litoralul nostru, suntem împreună în această situație grea. Aceasta este o măsură temporară grea, dar cred că va fi funcțională”. 

În plus, ministrul a ținut să precizeze că  “prețurile pentru umbrele sau șezlonguri pe plajă vor fi simbolice. (…) Cu toții suntem într-o situație grea, nimeni nu așteaptă profit. Vrem să păstrăm locurile de muncă”, a mai declarat ministrul bulgar al turismului. Vom impune și restricții, dacă nu vor fi respectate măsurile sanitare și de igienă, precum și cele de distanțare. Capacitatea poate fi redusă cu 30% până la 50% în localuri, la fel și pe plajă, din cauza creșterii distanței. O umbrelă cu două șezlonguri are în prezent 16 metri pătrați, noi am cerut să fie de 20 de metri pătrați, ceea ce, după cum vedeți, mărește cu mult distanța. Vom face o listă a plajelor și condițiilor, pentru a putea știi toți cei ce doresc să viziteze un anumit loc care sunt condițiile." 

#StaiAcasa-Pe Pro Tv Plus ai "Viața bate vlogul"-sezonul 2

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies