Când va fi vârful epidemiei de coronavirus din România. Două săptămâni de foc, anunțate în curând

Când va fi vârful epidemiei de coronavirus din România. Două săptămâni de foc, anunțate în curând
Citeste mai mult despre: coronavirus, varful epidemiei in Romania,
Autor: Redactia
Data publicarii: 15 Aprilie 2020
Data actualizare: 15 Aprilie 2020
În vreme ce unele țări europene au anunțat relaxarea măsurilor de carantină și își propun să revină treptat la normalitate, România se pregătește de două săptămâni de foc, atunci când este estimat că va fi vârful epidemiei de coronavirus.

Vârful epidemiei - între 20 aprilie şi 5 mai

Autoritățile au prelungit starea de urgență până la mijlocul lunii mai și susțin că această decizie a fost “absolut necesară”. Premierul Ludovic Orban spune că în România încă nu am ajuns în vârful epidemiei, care urmează să fie la final de aprilie și început de mai.

“Prelungirea stării de urgenţă este absolut necesară şi din cauza prognozelor în ceea ce priveşte evoluţia epidemiei, sigur, ele sunt între varianta optimistă şi varianta mai puţin optimistă, că vârful epidemiei va fi între 20 aprilie şi 5 mai. Ca atare, până nu s-a ajuns la un vârf al epidemiei, la un vârf maxim de îmbolnăviri, este absolut necesară menţinerea acestor măsuri care nu alt scop decât să apere sănătatea cetăţenilor şi să-i ferească de riscul de a se îmbolnăvi", a spus Ludovic Orban în cadrul unei emisiuni TV.

Și președintele Klaus Iohannis a subliniat că este foarte important că lumea să stea acasă de Sărbători.

“Din păcate, nu avem niciun motiv de relaxare. Avem de ieri până azi 20 de persoane care au murit, avem 340 de persoane în plus infectate. Nici vorbă de relaxare(…) Stați acasă, altfel, după sărbători vom avea înmormântări”, a spus Klaus Iohannis pe 15 aprilie.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies