Care este legătura dintre măștile de protecție și înmulțirea cazurilor asimptomatice de COVID-19?

Care este legătura dintre măștile de protecție și înmulțirea cazurilor asimptomatice de COVID-19?
Data publicarii: 15 Septembrie 2020
Data actualizare: 15 Septembrie 2020
Potrivit The Telegraph, măștile faciale ar putea să le ofere oamenilor imunitatea Covid-19 și să îi facă să se îmbolnăvească de forme asimptomatice.
New England Journal of Medicine, una dintre cele mai respectate reviste medicale din lume, avansează teoria nedovedită, dar promițătoare, conform căreia purtarea măștii ar putea ajuta la reducerea severității virusului,  asigurând o proporție mai mare de noi infecții asimptomatice.
 
Dacă această ipoteză este confirmată, susțin academicienii, atunci acceptarea universală a măștii ar putea deveni o metodă care ar genera imunitate și „prin aceasta ar încetini răspândirea virusului în Statele Unite și în alte părți” pe măsură ce lumea așteaptă un vaccin.
 

 

"The commentary, published in the New England Journal of Medicine, advances the unproven but promising theory that...

Posted by The Coronavirus Page on Saturday, 12 September 2020


 

Se pare că dovezile din ce în ce mai mari sugerează că, de fapt,  cantitatea de virus la care este expus cineva la începutul infecției - „doza infecțioasă” - poate determina gravitatea bolii. Într-adevăr, un studiu amplu publicat în Lancet luna trecută a constatat că „încărcătura virală la diagnostic” era un „predictor independent al mortalității” la pacienții din spital.
 
Prin urmare, purtarea măștilor ar putea reduce doza infecțioasă la care este expus purtătorul și, ulterior, impactul bolii, deoarece măștile filtrează unele picături care conțin virusuri
 
Dacă această teorie se dovedește, susțin cercetătorii, atunci purtarea măștii la nivelul întregii populații ar putea asigura ca o proporție mai mare de infecții cu Covid-19 să fie asimptomatice.


PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA MOMENTE SPECIALE DIN FERMA - ORĂȘENI VS SĂTENI:FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies