Care este prima țară care introduce a patra doză de vaccin împotriva COVID-19

Care este prima țară care introduce a patra doză de vaccin împotriva COVID-19
Citeste mai mult despre: covid 19, a patra doza de vaccin, Australia,
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 07 Iulie 2022
Data actualizare: 07 Iulie 2022
Australia este prima țară care introduce a patra doză de vaccin împotriva COVID-19! Iată ce condiții trebuie să îndeplinească cetățenii pentru a se putea imuniza, dar și care sunt persoanele vizate!

În cursul zilei de astăzi ministrul sănătății Mark Butler a confirmat faptul că 7.4 milioane de australieni vor fi eligibili pentru a primi cea de a patra doză de vaccin împotriva COVID-19. Aceasta este recomandată, în special, persoanelor cu vârste de peste 50 de ani, însă și tinerii se pot imuniza.

Deși inclusiv persoanele cu vârste între 30 și 49 de ani se pot vaccina, Grupul Consultativ Tehnic Australian pentru Imunizare a anunțat că nu există suficiente dovezi care să sugereze că beneficiile dozei patru depășesc riscurile. 

Ministrul sănătății Mark Butler a declarat că vaccinurile sunt necesare pentru ca oamenii să fie protajați împotriva virusului SARS-CoV-2. 

„A fi la zi cu vaccinurile este crucial pentru a vă proteja împotriva riscului de boli grave și, în special, împotriva riscului de spitalizare sau mai rău”, a declarat el.

ATAGI a recomandat și ca timpul de așteptare între doze să fie redus de la patru luni la trei luni.

„Doar pentru că ați avut COVID mai devreme în acest an, nu înseamnă că nu riscați să îl luați din nou cu acest al treilea val. Vaccinurile sunt disponibile pe scară largă, sunt gratuite și vă vor oferi o protecție mult mai mare decât cea pe care o aveți în prezent.”, a adăugat Mark Butler.

Sursă foto: Shuttestock
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies