Care sunt veștile bune la nivel mondial în legătură cu evoluția pandemiei?

Care sunt veștile bune la nivel mondial în legătură cu evoluția pandemiei?
Citeste mai mult despre: coronavirus, COVID-19, pandemie,
Data: 29 Iunie 2020
În condițiile în care foarte multe informații rămân în continuare alarmante în legătură cu pandemia cauzată de noul coronavirus, încep să apară și informații pozitive care conturează posibilitatea tot mai apropiată a întoarcerii la un echilibru, pe planul sănătății la nivel mondial.
1. Potrivit cronica.ro, care citează un studiu publicat online, între Martie și Mai, rata mortalității, la pacienții internați cu Covid-19 într-un spital din Milano, a scăzut de la 24% la 2% fără a se înregistra o schimbare a mediei de vârstă a pacienților. 
 
2. Tot potrivit cronica.ro, care citează The Wall Street Journal, purtarea măștii, desi încă foarte controversată în lumea Occidentală, s-a dovedit extrem de eficientă în Asia. În Hong Kong, unul dintre locurile cu cea mai mare densitate a populației de pe planetă, s-au înregistrat doar 7 decese cauzate de Covid-19 până la data de 29 iunie. Mai mult, potrivit site-ului de referință worldometers, numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus este de 1,204, la o rata de testare de 321,498 la milionul de locuitori. Asta în condițiie în care statul nu a impus măsuri severe de izolare, dar purtarea măștii de protecție atinge un procent de 97% în timpul orelor de trafic intens ale dimineții.
 

3. Cronica.ro citează Reuters care, într-un raport special, arată că medicii din întreaga lume sunt mult mai bine pregătiți să înfrunte virusul decât erau la începutul pandemiei, iar progresele rapide dau foarte multă speranță. 

Chiar și în aceste condiții, România se află în continuare în stare de alertă, cu 269 de cazuri noi de infectare cu nou coronavirus confirmate la data de 29 iunie, iar măsurile de precauție încă se impun. 

PE PRO TV PLUS AI ÎN EXCLUSIVITATE "SHARE ÎN BUCATE":

FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
vesti bune corona
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO