Cât ar costa tratamentul cu remdesivir, antiviralul aprobat de SUA pentru bolnavii de Covid-19

Cât ar costa tratamentul cu remdesivir, antiviralul aprobat de SUA pentru bolnavii de Covid-19
În SUA, remdesivir a fost aprobat pentru Covid-19 în procedură de urgență. FOTO: Shutterstock
Autor: Dan L. Brumar
Data: 04 Mai 2020
Autoritățile medicale din SUA au aprobat în procedură de urgență utilizarea antiviralului remdesivir pentru bolnavii de Covid-19. Acum, producătorul trebuie să negocieze cu statul un preț rezonabil pentru dozele administrate pacienților.

Remdesivir este una dintre cele mai mari speranțe ale americanilor, care au aprobat în procedură de urgență utilizarea sa pentru bolnavii de Covid-19 în stare gravă. Antiviralul este dezvoltat de compania Gilead Sciences, care a decis să doneze primele 1,5 milioane de doze.

Însă, tratamentul injectabil ar putea costa o mică avere, după cum estimează specialiștii. Institute for Clinical and Economic Review scrie că producătorul este îndreptățit să solicite până la 4.500 de dolari pentru tratamentul pe 10 zile necesar unui bolnav de Covid-19.

În cazul remdesivir, modelul inițial ICER-COVID sugerează un preț de aproximativ 4.500 de dolari pe tratament, în baza ipotezei unui beneficiu în ceea ce privește mortalitatea din descoperirile studiului ACCT, utilizând un plan de tratament de 10 zile”, se arată pe site-ul organizației nonprofit.

FOTO: Getty Images

Remdesivir a fost creat, inițial, pentru a trata Ebola și Febra hemoragică Marburg, însă nu a avut niciun efect asupra lor. Totuși, antiviralul a dat rezultate în cazul Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromului Respirator Acut Sever (SARS).

Testat pe pacienții cu Covid-19, remdesivir s-a dovedit capabil să reducă perioada de recuperare a bolnavilor – de la 15 la 11 zile – în comparație cu substanțele placebo.

La doar 24 de ore de la anuțul FDA în SUA, autoritățile medicale din Japonia au decis să aprobe utilizarea antiviralului pentru bolnavii de Covid-19 internați.

Remdesivir este un antiviral sub formă de pulbere care se diluează în ser și se administrează intravenos.

Fotografii: Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: Vlăduța Lupău și-a amânat nunta din cauza coronavirusului

FULLSCREEN
Cât ar costa tratamentul cu remdesivir, antiviralul aprobat de SUA pentru bolnavii de Covid-19
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO