Cât de des trebuie să vă curățați masca de față făcută în casă

Cât de des trebuie să vă curățați masca de față făcută în casă
Data publicarii: 07 Aprilie 2020
Data actualizare: 07 Aprilie 2020
Oficialii de sănătate publică recomandă acum ca toată lumea să poarte o mască de față de protecție în afara casei. Aflați cât de des să le curățați.

Pentru că recomandarea autorităților este ca toate persoanele care ies afară să poarte mască, pentru a reduce răspândirea coronavirusului, oamenii au început să-și confecționeze propriile măști acasă cu materiale obișnuite.

Spre deosebire de măștile medicale, cele făcute în casă, dintr-o bucată de bumbac sau o țesătură prietenoasă cu pielea feței, nu vin cu indicații. 

Cât de des trebuie să vă curățați masca de față?

"În timp ce nu există „recomandări precise”, în general este sigur să purtați masca de mai multe ori fără a o spăla" , a declarat recent Dr. William Schaffner, directorul medical al Fundației Naționale pentru Boli Infecțioase din Bethesda, Maryland.

O spălare săptămânală ar trebui să fie în regulă dacă nu este murdară, a spus el, adăugând: „Nu ar trebui să le folosiți atât de des. Doar dacă ieșiți la farmacie și la supermarket”.

Colaboratorul NBC News, Joseph Fair, care este virolog și epidemiolog, a recomandat spălarea după fiecare două utilizări.

"De asemenea, ar trebui să vă curățați masca imediat dacă sunteți în prezența cuiva care prezintă simptome", a declarat anterior și  Dr. Nathan Favini, director la Forward. 

"O altă practică recomandată de curățare a măștilor: faceți mai multe, astfel încât să le puteți spăla în mod regulat și să nu rămâneți fără  când aveți nevoie", a spus Fair.

Cum trebuie să vă curățați masca de față?

Din nou, deși nu există recomandări standard despre cum să vă curățați masca, Schaffner recomandă să o puneți cu restul rufelor la mașina de spălat.

Trebuie să purtați o mască de față de fiecare dată când ieșiți din casă?

"Ar trebui să purtați o mască în situațiile în care este posibil să intrați în contact cu altcineva, mai ales în spații aglomerate. Dar în timpul unei plimbări sau atunci când alergați în aer liber într-o zonă liberă, este bine să nu purtați o mască", a spus Schaffner.

„Dacă mergeți la supermarket, ar trebui să purtați o mască”, a subliniat el. „Nu există nicio îndoială aici”.

Foto: Shutterstock

Veniți din Italia, se plimbă noaptea pe străzi - Trending Review cu Daragiu - Episodul 23
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies