• PRO TV
  • Câți români s-au vaccinat anti-COVID în primele două săptămâni ale campaniei de imunizare

Câți români s-au vaccinat anti-COVID în primele două săptămâni ale campaniei de imunizare

Câți români s-au vaccinat anti-COVID în primele două săptămâni ale campaniei de imunizare

România este gata pentru demararea etapei a doua de vaccinare, în care vor fi imunizate persoanele vârstnice, președintele țării, miniștrii și angajații din domeniile esențiale. Câți români au primit vaccinul până acum.

O tranșă de 150.000 de doze de vaccin a sosit în România în cursul dimineții de luni, 11 ianuarie. Dozele vor fi folosite pentru vaccinarea persoanelor vârstnice, a șefului statului, a reprezentanților guvernului și a angajaților din domenii de activitate esențiale.

De la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, la 27 decembrie 2020, în România s-au vaccinat 108.294 de persoane, conform vaccinare-covid.gov.ro. Toate au beneficiat de vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech.

Conform aplicației puse la dispoziție de Institutul Național de Sănătate Publică, de la debutul campaniei de vaccinare au fost raportate oficial 388 de reacții comune și minore la vaccinul Pfizer/BioNTech. Dintre acestea, 155 au fost reacții locale (durere la locul injectării) și 233 generale (febră, cefalee, dureri musculare, dureri articulare, astenie și alergii de tipul urticariei).

Ritmul de vaccinare, mai lent decât cel prognozat



Autoritățile medicale din România și-au propus să vaccineze 20.000 de persoane pe zi, în centrele de imunizare amenajate în toată țara. Însă, cifrele oficiale arată că ritmul de vaccinare este mai lent decât cel prognozat. Cel mai mare număr de persoane vaccinate într-o zi – 17.846 – a fost înregistrat la 7 ianuarie 2021.

În etapa a doua de vaccinare, care va debuta în zilele următoare, circa 6 milioane de conaționali se pot vaccina gratuit. Specialiștii în boli infecțioase îi sfătuiesc pe români să se vaccineze împotriva SARS-CoV-2, singura modalitate de a pune capăt răspândirii infecției.

Cei interesați se pot programa pentru vaccinare prin apelarea call- centerelor direcțiilor de sănătate publică (DSP), prin medicii de familie, prin personalul din direcțiile de asistență socială ale consiliilor locale sau, mult mai ușor, prin intermediul platformei online https://programare.vaccinare-covid.gov.ro

Fotografii: Agerpres

Vezi și VIDEO: Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni