Ce arată sondajele IRES: poarta sau nu romanii mască pentru a se proteja de noul coronavirus? Ce alte reguli au fost respectate?

Ce arată sondajele IRES: poarta sau nu romanii mască pentru a se proteja de noul coronavirus? Ce alte reguli au fost respectate?
Citeste mai mult despre: coronavirus, masca, pandemie,
Data publicarii: 26 Mai 2020
Data actualizare: 26 Mai 2020
Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES, cea mai mare companie de cercetare socială cu capital românesc, a desfășurat în perioada 20 -21 mai 2020 primul sondaj despre atitudinile și comportamentele românilor cu privire la măsurile impuse de autorități în perioada stării de alertă, pe fondul crizei generate de COVID-19.   
Principalele rezultate arată că, cel puțin la nivel declarativ, gradul de conformism al românilor la regulile impuse de Guvern este ridicat.
 
Astfel, se arată că  9 din 10 poartă mască în spațiile închise și susțin că respectă regulile de distanțare socială în public.

Potrivit sondajului, 92% dintre români spun că de la intrarea în stare de alertă au purtat măști în spații închise, iar 91% susțin că au respectat regula distanțării sociale în public.
 În plus, rezultatele au mai arătat că:

Mai puțin de o treime și-au vizitat rudele și prietenii cu care nu s-au întâlnit în perioada stării de urgență.

Aproape trei sferturi dintre români cred că revenirea la izolarea la domiciliu ar fi o măsură justificată dacă numărul cazurilor de infectare cu COVID – 19 ar crește.

Două treimi dintre români cred că măsurile din starea de urgență impuse de autorități în localitatea lor au fost justificate.

3 din 10 români renunță să mai meargă, în această vară în concediu.


PE PRO TV PLUS VEDEȚI "VIAȚA BATE VLOGUL"-SEZONUL 2FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies