Ce culori se poartă la interior anul acesta și cum să-ți transformi locuința într-un spațiu de lux, la un preț accesibil

Ce culori se poartă la interior anul acesta și cum să-ți transformi locuința într-un spațiu de lux, la un preț accesibil
Citeste mai mult despre: design interior, culori in trend,
Data publicarii: 15 Aprilie 2022
Data actualizare: 15 Aprilie 2022
  În fiecare an, companiile care au un cuvânt de spus în materie de culori stabilesc trendurile. Decizia e legată în principal de contexte sociale, economice și culturale.

În privința culorilor care se poartă anul acesta pentru spațiile de interior, s-au detașat câteva tendințe în materie de nuanțe, dar și de elemente decorative care pot deveni un statement pentru orice încăpere. 

E clar că după doi ani de pandemie marcați de incertitudine, neliniște și tensiune, specialiștii ne recomandă să dăm puțină viață și încăperilor din casa noastră. Așa se face că trendurile home deco ne îndeamnă să alegem culori vii, electrice chiar, îmbinate cu elemente de decor arhitecturale, cum ar fi profilele. Iar dacă vrei să fii în trend și în ceea ce privește locuința ta, să vopsești un perete în culoare anului, îți spunem că nu este nici verde, nici o culoare pastel, ci o anumită nuanță de violet, numită ”Very Peri”. 

Dan Paciu, Fabrica de Profile: ”S-a observat o creștere a interesului românilor de a transforma locuința într-un loc cu accente clasice!”

La capitolul elemente decorative, experții observă o creștere a folosirii elementelor de decor care induc ideea de lux accesibil cu accente clasice. Profilele arhitecturale, rozetele și accesoriile florale pot transforma casa foarte repede și-i pot da un aer de eleganță, la fel ca în locuințele istorice. ”În ultimii ani s-a observat o creștere a interesului românilor de a transforma locuința într-un loc cu accente clasice, care să transpună ideea de lux accesibil. Cele mai cerute elemente de decor pentru interior sunt profilele arhitecturale, care adesea sunt vopsite în culori puternice, tocmai pentru a transforma zona respectivă într-un punct de atracție al locuinței”, spune Dan Panciu, CEO Fabrica de Profile. 

Profilele decorative pot delimita pereții vopsiți în culori diferite sau pereții acoperiți cu modele și texturi diferite de tapet. În plus, pentru că sunt realizate din poliuretan, profilele decorative sunt rezistente atât la lovituri accidentale, cât și la umiditate. 

Recomandările specialiștilor spun că atunci când alegi să-ți transformi locuința ar trebui să iei în calcul toate elementele importante: bugetul pe care-l deții, să știi câte lucruri îți permiți să modifici, să-ți pregătești un moodboard cât mai în detaliu cu elementele pe care vrei să le integrezi în locuința ta, dar și ce echipă de meseriași vrei să-ți facă toate schimbările. Chiar dacă vorbim despre a zugrăvi un perete într-o culoare în tendințe sau aplicarea de elemente decorative pe pereți, e foarte important ca lucrarea să fie făcută de oameni bine pregătiți.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!