Ce este hantavirus, un alt virus mortal redescoperit în China, și de ce nu ar trebui să ne facem griji

Ce este hantavirus, un alt virus mortal redescoperit în China, și de ce nu ar trebui să ne facem griji
Citeste mai mult despre: hantavirus, simptome,
Autor: Doina Goanta
Data: 25 Martie 2020
Pe fondul pandemiei de coronavirus, care a creat un haos mondial, un alt virus mortal și-a făcut apariția în China. Este vorba de hantavirus, ale cărui simptome sunt similare cu cele ale coronavirusului, numai că rata mortalității este mult mai mare. Totuși, nu ar trebui să ne panicăm: îl poți lua doar dacă intri în contact cu urina, excrementele sau saliva rozătoarelor infectate.

Un chinez care a murit de curând, depistat cu hantavirus

Deși hantavirusul a fost detectat pentru prima oară în anii ’50, în Coreea, în timpul războiului dintre coreeni și americani, acesta a revenit în actualitate după ce un chinez care a murit de curând într-un autobuz a fost depistat pozitiv cu acest virus.

Deși pe internet spiritele s-au inflamat deja, specialiștii încearcă să ne calmeze spunând că sunt șanse mici să ne infectăm cu așa ceva. „Se transmite de la șoareci sau șobolani la oameni, dacă le ingerăm fluidele. Transmiterea de la om la om e rară”, a precizat pe twitter omul de știință Sumaiya Shaikh. Totuși, rar nu înseamnă imosibil, așa că în Chile și Argentina au fost consemnate câteva astfel de cazuri.

Virusul poate duce la sindromul pulmonar Hantavirus (HPS), o afecțiune care afectează inima, plămânii și alte organe prin slăbirea vaselor de sânge.

Corpul încearcă să lupte împotriva virusului prin crearea  de inflamație, care, combinată cu infecția organelor, duce la deteriorarea intensă a întregului organism.

Nu ezista tratament specific pentru hantavirus sau vaccin. 

Virusul are o mortalitate cuprinsă între 35 și 50%.

Vezi si: Mărturiile unei asistente de la Spitalul din Suceava, unde 92 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO