Ce trebuie să știi înainte de a lua un credit. „E foarte important să ai un avans cât mai mare”

Ce trebuie să știi înainte de a lua un credit. E foarte important să ai un avans cât mai mare
Data publicarii: 10 Noiembrie 2021
Data actualizare: 10 Noiembrie 2021
Vânzările de case și apartamente au crescut cu peste 30% anul acesta, față de anul trecut, conform ANCPI, deși prețurile au fost și ele tot mai mari în ultima perioadă.

Și cum mulți români au nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o locuință nouă, cererea de credite ipotecare este de asemenea tot mai mare. Și interesul pentru creditele de nevoi personale este în creștere, mai ales că în această lună băncile au și oferte de Black Friday.

Un împrumut înseamnă rate pentru câțiva ani sau chiar câteva zeci de ani, timp în care și dobânzile pot crește, așa că este bine să cântăriți bine decizia înainte de a vă îndatora.

Vlad Huțuleac, expert în inteligență financiară, a fost invitatul Ștefanei Todică la emisiunea iBani, unde a explicat ce trebuie să știm înainte de a contracta un credit la o bancă.

Ștefana Todică: „Cum știi că ești pregătit să iei un credit?”

Vlad Huțuleac: „E foarte important să ai un loc de muncă stabil, care să îți permită venituri constante pe perioada imediat următoare acordării creditului cel puțin. Totodată, e foarte important să îți dai seama de impactul pe care îl va avea rata lunară de plată către bancă astfel încât să poți să îți calculezi corect cheltuielile.”

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies