Ce vitamină e studiată de cercetători ca ajutor în tratamentul aplicat în cazul infecției cu noul coronavirus?

Ce vitamină e studiată de cercetători ca ajutor în tratamentul aplicat în cazul infecției cu noul coronavirus?
Citeste mai mult despre: coronavirus, cercetatori, vitamina D,
Data: 24 Aprilie 2020
În timp ce pe plan mondial se caută un vaccin eficient, dar și un tratament specific pentru coronavirus, cercetătorii spanioli studiază efectele pozitive pe care le poate avea vitamin D în cazul tratamentului aplicat în infecția cu noul coronavirus.
Potrivit Daily Mail, cercetătorii spanioli au demarat un studiu de 10 zile pentru a vedea dacă vitamina D este sau nu utilă în lupta împotriva noului coronavirus.
 
Aceștia susțin că oricum vitamina D este esențială pentru întărirea sistemului imunitar, tocmai de aceea este analizată posibilitatea ca această vitamină să ajute organismul și în lupta cu alte infecții de natură respiratorie. 

Vitamina D, nutrient ce poate fi obținut pe cale naturală prin expunerea la soare, este considerată drept un posibil tratament și în cazul tuberculozei, iar în prezent se studiază și eficiența pe care o poate avea în cazul unor probleme autoimune. 

Un studiu recent efectuat de Trinity College Dublin a arătat că adulții care au luat vitamina D ca supliment au dezvoltat cu 50% mai puține infecții respiratorii decât cei cărora nu le-au fost administrate vitaminele. 

Dr Jenna Macciochi, de la Universitatea Sussex a declarat pentru Daily Mail că "dacă ai deficinețe de vitamina D, ești de trei sau patru ori mai expus să răcești."
 
În mod normal, oamenii își iau doza de vitamina D prin expunerea la soare, dar, dacă acest lucru nu se întâmplă, mai ales în caz de izolare, dar se va descoperi că vitamina D ajută, va fi procurată sub formă de suplimente alimentare. 

#StaiAcasa-Pe Pro Tv Plus ai "Viața bate vlogul", sezonul 2


FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
Ce tip de vitamină e studiată de cercetătorii spanioli ca tratament în infecția cu noul coronavirus?
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies