Cercetătorii au anunțat când va fi gata vaccinul anti-coronavirus

Cercetătorii au anunțat când va fi gata vaccinul anti-coronavirus
Citeste mai mult despre: coronavirus, vaccin anti-coronavirus,
Autor: Iulian Ioncea
Data: 13 Martie 2020
Cu peste 100.000 de cazuri de coronavirus la nivel mondial și aproape 5.000 de decese, Organizația Mondiala a Sănătății a caracterizat situația creată de Covid-19 drept pandemie. În România, până în această dimineață au fost confirmate 64 de persoane infectate cu coronavirus, autoritățile din țara noastră fiind în alertă.

Din păcate, în prezent nu există niciun vaccin sau medicament contra coronavirusului, însă la nivel mondial se lucrează non-stop pentru a se găsi un remediu. Jurnaliștii de la Global News au dezvăluit inclusiv că autoritățile din Canada le-au oferit cercetătorilor din țara lor nu mai puțin de 1 milion de dolari americani pentru a realiza un vaccin anti-coronavirus.

Profesorul David Kelvin, de la Universitatea Dalhousie, a afirmat că banii au ajuns la experții de la Institutul Canadian de Cercetare în Sănătate, însă a precizat că vaccinul va fi gata în 12 sau 24 de luni, în funcție de evoluția bolii.

„S-ar putea ca vaccinul să fie gata mai repede, însă eu cred că acest scenariu nu este real. Cel mai probabil vaccinul anti-coronavirus va fi gata în 18 luni”, a spus David Kelvin.

Jurnaliștii de la BBC afirmă însă că specialiștii din SUA au dezvăluit că vor avea gata un vaccin anti-coronavirus până la Crăciun, ceea ce înseamnă că vor fi mai rapizi cu aproximativ un an decât vecinii lor.

Vezi și: 

FULLSCREEN
Cercetătorii au anunțat când va fi gata vaccinul anti-coronavirus
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO